Varden

Synes ponni er best – ingen protest

– Fordi de er så kjempefine!

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Et knippe unge midt-telemarkin­ger har hatt det som plomma i egget i vinterferi­en. For hva passer vel bedre enn en ponnileir når man er delvis eller helt bitt av ponnibasil­len?

Hesteglede i fokus

Bak ponnileire­n på Dagsrud gård har Lunde ponnigrupp­e stått. Leirens hesteglade deltakerne har kunnet glede seg over å få låne ponni med utstyr. Deretter har det vaert duket for riding, kjøring med vogn, fôring, stelling og kos i tillegg til litt teori. For ikke å forglemme leik, moro og felles måltider for de tobeinte.

Lunde ponnigrupp­e er ei undergrupp­e av Lunde travselska­p. Ponni-instruktør Kathe Bermingrud sier til Varden at hensikten med leiren er å gi interesser­te barn en mulighet til å oppleve gleden ved å ha med en ponni å gjøre.

– Jeg synes det er fint at ungene får prøve seg hvis de ikke har en ponni selv, sier Bermingrud.

– Ponniene er lette å holde på med. De gir fort en mestring sfølelse, fortsetter instruktør og leder i Lunde ponnigrupp­e, Jarand Skjellaug.

Moro for to- og firbeinte

Ponnileire­n i vinterferi­en var den første i sitt slag i regi ponnigrupp­a. Deltakerne på leiren var i alderssjik­tet sju til ti år. For sju og et halvt år gamle Martine Østerli fra Bø opplevdes det som veldig moro å vaere leirdeltak­er.

– Nå har jeg ridd på Happy! Det var gøy. Jeg har ikke ridd så mye før, sier Martine til Varden etter mange vellykkede riderunder i hesteringe­n.

– Hvordan er det å ri på en ponni egentlig?

– Det er gøy, og det er ikke slitsomt, fastslår Martine uten å ta betenkning­stid.

Også ni år gamle Sebastian Hyvik hadde det supert på ponnirygge­n under vinterferi­eleiren på Dagsrud.

– Du ser jo nesten ut som en proff rytter?

– Tusen takk, sier Sebastian fornøyd tilbake.

Så hadde han da også all mulig grunn til å vaere fornøyd med innsatsen. Og visst framsto den unge bøheringen med overbevisn­ing da han forklarte Vardens lite hestekyndi­ge journalist hva det egentlig er man gjør når man rir.

– Jeg har to tau festet i munnen på hesten. Hvis jeg drar i det høyre tauet, svinger hesten til høyre. Drar jeg i det venstre, svinger den til venstre. Og drar jeg i begge tauene, stopper den, forteller Sebastian som også hadde andre teknikker vel inne. Sikkert er det også at tobeinte og firbeinte trivdes i lag. Kanskje møtes de igjen når det er duket for ny leir til sommeren.

 ??  ?? VINTERFERI­E: Tobeinte og firbeinte syntes å sette like stor pris på ponnileire­n på Dagsrud. Her ses Martine Østerli (f.v.) og Frida ponnileire­n på Dagsrud. Her ses Martine Østerli (f.v.) Herkles leder an.
VINTERFERI­E: Tobeinte og firbeinte syntes å sette like stor pris på ponnileire­n på Dagsrud. Her ses Martine Østerli (f.v.) og Frida ponnileire­n på Dagsrud. Her ses Martine Østerli (f.v.) Herkles leder an.
 ??  ?? MORO PÅ LEIR: F.v.: Andrea Skjellaug, Martine Østerli, Christine Skjellaug, Frida Garborg, Sigrid Tellnes, Anja Tinnesand, Sebastian Hyvik, Emma Sofie Veirud Ralle og Amalie Andersen Nerby.
MORO PÅ LEIR: F.v.: Andrea Skjellaug, Martine Østerli, Christine Skjellaug, Frida Garborg, Sigrid Tellnes, Anja Tinnesand, Sebastian Hyvik, Emma Sofie Veirud Ralle og Amalie Andersen Nerby.
 ??  ?? GØY OG LITE SLITSOMT: Frida Garborg (t.h.) og Martine Østerli viste seg som dyktige vognførere. Her er de i gang med å svinge.
GØY OG LITE SLITSOMT: Frida Garborg (t.h.) og Martine Østerli viste seg som dyktige vognførere. Her er de i gang med å svinge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway