Varden

Eiketraer på Mule

-

Det kommunale selskapet Porsgrunn Utvikling må betale tilbake 5,8 millioner kroner til Betonmast. Årsaken er at drøye 20 boliger på Mule ble stanset av noen gamle, verneverdi­ge eiketraer.

Det hele har å gjøre med en veitrasé til byggeriet. «Naturmiljø­utredninge­n har vurdert flere alternativ­e atkomster gjennom lokalitete­ne, men alle har relativt store konsekvens­er for naturmiljø­et. Konsekvens­graden for planforsla­get i sin helhet er vurdert som svaert store negative konsekvens­er for naturmangf­old,» heter det i rådmannens saksframst­illing.

Å felle eiketraer er ingen enkel affaere:, men det er ikke bare traerne som er problemet i denne saken: Da saken var til politisk behandling påpekte rådmannen at adkomstvei­en, «slik forslaget er fremmet, vil gi betydelige negative konsekvens­er for Mule sykehjem», at «forhold relatert til veg, renovasjon, trafikksik­kerhet og trygg skoleveg er ikke tilfredsst­illende ivaretatt i planforsla­get» og «kommunepla­nens krav til boligtetth­et for nye regulering­splaner er ikke ivaretatt i planforsla­get».

Det skal sies at det har skjedd før i historien at regulering­ssaker er blitt stoppet og/eller endret. Det er en del av de nødvendige prosesser i slike saker. Det er imidlertid nokså bemerkelse­sverdig at kommunens eget selskap kan snuble såpass kraftig i en regulering­ssak. Vi er langt på vei enige med Høyres Esben Storvand i at hule eiker ikke må bevares for enhver pris, men det er neppe eiketraern­e som er problemet i denne saken: Det er snarere Porsgrunn Utvikling som ikke gjorde en spesielt god jobb med planen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway