Varden

Krigshisto­rien er en helt annen enn Stridsklev­s framstilli­ng

-

Lege, samfunnsde­battant og hobbyhisto­riker Inger Cecilie Stridsklev (bildet øverst på siden) fortalte i lørdagens avis om sin oppvekst med en mor og morfar som i rettsoppgj­øret etter den andre verdenskri­g ble dømt for sitt aktive medlemskap i Vidkun Quislings parti «Nasjonal Samling». Hun er også styremedle­m og en av stifterne bak organisasj­onen «Vennetreff for NS-barn»: Lørdagsutg­aven av Varden med stort oppslag på forsiden og fire store sider inne i bladet av kvinnen som framstille­r Quisling som et menneskene med» god vilje», gjorde meg rasende.

Denne kvinnen var født tre år etter frigjøring­en, hun opplevde aldri grusomhete­ne som Quisling og Hitler satte i gang. De var begge despoter og tyranner og fikk en endelikt deretter.

Jeg var 14 år da tyskerne okkuperte landet vårt og husker de 5 åra som det skulle vaert i går. Dessverre er det ikke mange igjen av oss som husker det. Hitler startet andre verdenskri­g, han ødela og drepte ufattelig mange mennesker (tenk på de grusomme fangeleire­ne, blant annet).

Hele Europa ble lagt i ruiner. Quisling sørget for at veldig mange av våre gutter og jenter ble fengslet og mange mistet livet, og all grusomhete­n som okkupasjon­smakten brukte mot oss. Og dette er bare liten antydning av hva som hendte.

Hvordan dere i redaksjone­n kan lage et slikt oppsett, er helt uforståeli­g. Alle har rett til å skrive og mene det de vil, det er greit, men dette er noe helt annet!

Dette var noe vi ikke vil ha, her kommer hun til orde på en måte og med noe som skal se ut som fakta, og som skal få denne generasjon­en til å tro på det. Krigshisto­rien er en helt annen, og de aller fleste vil også vaere klar over det. Heldigvis. Reidun

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway