Varden

Bygger fylkets største bilbutikk

Gumpens Auto bygger Telemarks største bilbutikk på Tollnes. Daglig leder Espen Byrjall mener framtiden er elektrisk. Derfor får den nye gigantbuti­kken 70 ladepunkte­r.

- PORSGRUNN, SKIEN

Ved rundkjørin­gen på Rabben og Porsbanen er grunnarbei­dene i gang til det som skal bli Gumpens Autos nybygg.

– Hvis du tar av to meter av høyden på den riggen der, tenker jeg du har omtrent høyden på det nye bygget vårt, sier daglig leder Espen Byrjall i Gumpen Auto.

Hit, til byggetomta, som ligger på kommunegre­nsa mellom Porsgrunn og Skien, flytter Gumpens Auto fra Vallermyre­ne og Gråtenmoen sommeren 2018. Fra neste år blir det VW nyttebiler, personbile­r og Audier som gjelder her, og ikke caravaner som tidligere.

Godt synlig

Byggene vil romme 13.700 kvadratmet­er, fordelt på tre etasjer – og få en prislapp på 200 millioner kroner. Verkstedet vil vaere i midten, lakk og karosseri blir det nederste bygget. Salgshalle­n til caranbutik­ken blir en del av det nye karosseriv­erkstedet.

– Premiumkun­dene kommer til merke veldig stor forskjell, altså den delen som selger Audi. Hele ideen er at kundene får en one-stopp-butikk. Her skal de kunne få hjelp til alt og slippe å reise andre steder for å kjøpe tjenester. Og så blir dette her portalen til bilbyen på Vestsiden, forteller Byrjall. Alle kommer til å legge merke til bygget. Truls Ingebretse­n i TI Plakatrekl­ame at 44.000 biler passerer her hver dag.

– Det blir jo et greit display langs veien her, fastslår Byrjall.

Strøm, solceller og jordvarme

– Det skal bli det et veldig energieffe­ktivt bygg. Det blir klargjort for solceller på taket, og det du ser bak der, er en som borer 13 brønner etter jordvarme. Så blir den gamle blomsterbu­tikken revet, og vi vurderer å ha en energistas­jon der, for forskjelli­ge energiform­er, inklusiv elektrisit­et, fortsetter han.

– De skal ikke monteres med en gang, men det klargjøres for over 70 punkter med lading. Verden går i en elektrifis­ert retning. Det vil bli lagt rør i bakken

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ??
FOTO: FREDRIK PEDERSEN
 ??  ?? VOLKSWAGEN: Hit flytter Gumpens sine to butikker i Skien og Porsgrunn. Kommunegre­nsa går rett gjennom VW-salgshalle­n.
VOLKSWAGEN: Hit flytter Gumpens sine to butikker i Skien og Porsgrunn. Kommunegre­nsa går rett gjennom VW-salgshalle­n.
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? TOMTA: Den nye bilforretn­ingen kommer på Tollnes på grensen mellom Skien og Porsgrunn.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN TOMTA: Den nye bilforretn­ingen kommer på Tollnes på grensen mellom Skien og Porsgrunn.
 ??  ?? FRA PORSGRUNN: Førsteinnt­rykket når kjører forbi sørfra.
FRA PORSGRUNN: Førsteinnt­rykket når kjører forbi sørfra.
 ??  ?? FRA VEIEN: Slik blir det nye bilbygget seende når du kommer nordfra og omtrent ved rundekjøri­ngen på Rabben på Tollnes. Her skal det jobbe over 100 personer.
FRA VEIEN: Slik blir det nye bilbygget seende når du kommer nordfra og omtrent ved rundekjøri­ngen på Rabben på Tollnes. Her skal det jobbe over 100 personer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway