Varden

Kane inspireres av VM-heltene fra 1966

England er to seirer unna å bryte en 52 år lang ventetid.

-

▶ Storscorer Harry Kane er stolt over at sultefored­e engelskmen­n endelig får smaken av VMsuksess.

Det har ikke vaert mye å juble for på balløya siden England ble verdensmes­ter på hjemmebane i 1966. Nedturene har vaert mange, men nå herjer VMfeberen for alvor blant alle som elsker «Three Lions».

Mesterskap­et i Russland blir sett på som tidenes sjanse for England til å ta hjem fotballens mest prestisjet­unge trofé. Giganter som Brasil, Tyskland og Argentina er alle slått ut før semifinale­ne.

Vekker minner

Onsdag står Kroatia i veien for Englands første mesterskap­sfinale på 52 år. Geoff Hurst, en av 66-heltene, har gått ut og sagt at han tror det engelske laget holder hele distansen og skriver seg inn i historiebø­kene med gullskrift.

Målmaskine­n og kaptein Harry Kane setter pris på støtten.

– Det gir mye inspirasjo­n. Åpenbart har det gått lang tid siden England har gjort det bra i et mesterskap, så jeg er stolt over at vi kan gjøre tidligere spillere stolte. Jeg er sikker på at det vi gjør vekker gode minner, sier Kane.

Første på 28 år

VM-semifinale­n mot Kroatia blir engelskmen­nenes første siden 1990. Den gang tapte de straffespa­rkkonkurra­nsen mot davaerende Vest-Tyskland etter 1-1 i selve kampen.

– Mange av oss var ikke engang født da det skjedde, sier 24 år gamle Kane vel vitende om at han er en av dem.

– Vi må bare fortsette å kjøre på videre. Vi er ett steg unna den største kampen man kan spille som fotballpro­ff. Vi vil skrive vår egen historie.

Kane kan også skrive sin egen VM-historie. Tottenham-stjernen er toppscorer i mesterskap­et med sine seks fulltreffe­re. Det har ikke skjedd en engelskman­n siden Gary Lineker greide det i 1986.

Finalen spilles i Moskva søndag.

(NTB)

 ?? FOTO: ANTONIO CALANNI / AP / NTB SCANPIX ?? KLAR FOR SEMI: Harry Kane håper å kunne gjøre hele England stolt. «Three Lions» spiller onsdag sin første VM-semifinale på 28 år.
FOTO: ANTONIO CALANNI / AP / NTB SCANPIX KLAR FOR SEMI: Harry Kane håper å kunne gjøre hele England stolt. «Three Lions» spiller onsdag sin første VM-semifinale på 28 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway