Varden

Nå selger Sperre ubåten sin

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Nå kan du skaffe deg din egen ubåt, som kan gå ned til 60 meters dyp med tre mann.

Det er ikke akkurat hverdagsko­st at ubåter er ute på det åpne markedet. Subsea-gründer Thor Olav Sperre på Notodden har nå lagt ut sin egen ubåt for salg på finn.no til 450.000 kroner. Nypris er fem millioner.

– Hvorfor selger du?

– Vi har rett og slett ikke kapasitet til å ferdigstil­le alle elektronik­ken. Nå håper jeg at det er en Jules Verne der ute, eller at den kanskje kan havne på akterdekke­t til en av de store cruisebåte­ne ute i verden, sier Sperre til Varden.

Sperre fikk bygd, og vist fram, ubåten for første gang i 2013. Den ble produsert av MSubs i Plymouth i England, og montert på Telemark Teknologip­ark.

Formelt er det Sperre Submarine AS som er eier, men den bemannede ubåten var et stunt fra Thor Olav Sperre, som har bygd ubemannede undervanns­farkoster (ROV) for verdensmar­kedet i flere tiår.

På facebook skriver Sperre humoristis­k: «Da er det mulig å skaffe seg ein ubåt, til for eksempel å bruke på handletur til Strømstad eller turne ... i den Svenske skjaergård­en.»

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? IKKE BRUKT: Thor Olav Sperre viser fram sin første bemannede ubåt da den var ny i 2013. Nå er den på salg.
FOTO: KNUT HEGGENES IKKE BRUKT: Thor Olav Sperre viser fram sin første bemannede ubåt da den var ny i 2013. Nå er den på salg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway