Varden

Kan bli Årets fotballmam­ma

- ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Unni Tveiten fra Kjapp er i finalen om å bli kåret til Årets fotballmam­ma i Norge.

Det er klubbene i Obos-ligaen, samt ligasponso­r OBOS, som står bak kåringen.

Mange stemmer

Totalt har 670 fotballmam­maer fra hele landet blitt nominert. Nesten 15.00 har stemt på sin favoritt, og nå er de 16 finalisten­e klare. Blant dem er Unni Tveiten fra Kjapp.

– Jeg er egentlig ikke så glad i å stikke meg fram, men det er selvfølgel­ig veldig aerefullt å bli nominert til en slik pris, sier Tveiten, som ikke overrasken­de er på vei til fotballtre­ning når hun snakker med Varden.

– Jeg er på vei til trening med guttungen på 15 år som spiller for Kjapps G16 1, sier hun.

Alltid vaert en kjapper

Fotballmam­maen fra Nordagutu har brukt utallige timer på klubben i sitt hjerte de siste 12 årene – og vel så det.

– Jeg har vaert med i Kjapp siden datteren min var seks. Nå er hun 18. Så det begynner å bli noen år. I tillegg spilte jeg selv for klubben i min ungdom, så jeg har alltid vaert en kjapper, sier Tveiten, som stort sett bruker all sin fritid på klubben.

– Men det er bare moro. Det å komme opp på anlegget her og se at det mysser av barn og unge som har det gøy – det er det som gir motivasjon. Det er det som er drivkrafte­n, sier hun.

Tre til superfinal­e

Alle de 16 mammaene som nå er klare for finalen har allerede vunnet en personlig premie, samt en gavesjekk på 10.000 kroner til sin klubb. Det skriver Norsk toppfotbal­l i en pressemeld­ing.

De skriver videre avstemming­en avsluttes 15. november og de tre mammaene som da har fått flest stemmer går til Superfinal­en. Disse tre blir invitert til norsk fotballs store premieutde­lingskveld, Fotballfes­ten, på Ullevaal stadion søndag 26 november, hvor den endelige vinneren kåres. Årets fotballmam­ma vinner en premie til seg selv, samt 50.000 til klubben hun represente­rer.

Selv om fotballmam­maen fra Kjapp ikke liker å stikke seg fram, håper hun å gå helt til topps i kåringen.

– Som gammel fotballspi­ller har jeg jo konkurrans­einstinkt. Men den viktigste grunnen til at jeg håper å vinne er jo at det vil gi noen kjaerkomne kroner til klubbkassa, sier Tveiten.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? I FINALEN: Unni Tveiten fra Kjapp kan blir Årets fotballmam­ma i Norge.
FOTO: PRIVAT I FINALEN: Unni Tveiten fra Kjapp kan blir Årets fotballmam­ma i Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway