Varden

– En svaert ensidig rapport

- Knut.heggenes@varden.no

Eiere av Dalen Hotel, Thor Morten Halvorsen, legger seg helt flat i forhold til regelbrudd­ene rundt bruken av ungdom under 18 år, men han mener at Arbeidstil­synet rapport er svaert ensidig og gir et feilaktig bilde av forholdene ved hotellet.

Rapporten Arbeidstil­synet har utarbeidet etter sitt tilsyn ved Dalen Hotel, peker på en rekke lov- og regelbrudd opp mot Arbeidsmil­jøloven. Blant annet har ungdom under 18 år arbeidet i lokaler der det er blitt servert alkohol, og ungdom har også arbeidet til midnatt.

Det burde ikke skjedd

– Det er veldig beklagelig at det har vaert enkelthend­elser med ungdom under 18 år i strid med lovverket. Vi legger oss helt flat for den kritikken, sier Halvorsen, og utdyper:

– Det gjelder en ungdom på 15 år og to på 17 år. Ved et tilfelle var 15-åringen med og ryddet etter et selskap, mens det ble servert alkohol. Det burde ikke skjedd. De to 17-åringene jobbet sent fram mot midnatt. De skulle absolutt vaert sendt hjem klokken 21. Vi skal ikke ha slike regelbrudd i framtiden, slår Halvorsen fast.

– Det avdekkes også flere alvorlige brudd på arbeidstid­sbestemmel­sene?

– Hotellet er i utgangspun­ktet en sesongbedr­ift med mange ansatte om sommeren. Vi skal likevel forholde oss til lover og regler. Vi har hatt «husavtaler», som innebaerer at ansatte kan ha opptil 54 timers arbeidsuke. Dessverre ble ikke en slik «husavtale» i år skrevet før 1. juli. Vi hadde bare den gamle fra fjoråret, som ikke var gyldig. Hadde vi skrevet ny avtale i tide, ville de fleste av lovbrudden­e vaert innenfor avtaleverk­et.

Beklager offentligg­jøring

– Hva med ledere som har jobbet 320 timer på en måned?

– Her er det definisjon­sspørsmål hvem som er administra­tivt ansatte og ikke. Det gjelder blant annet kjøkkensje­fen. Vi satte inn nytt kjøkken før sesongen. Og i en periode jobben kjøkkensje­fen svaert mye, men han har også en sesongbeto­nt jobb, og han styrer selv mye av arbeidstid­en. Nå har han akkurat gått ut i fri med full lønn og er ikke tilbake før midt i mars.

– Hva skjer framover med rapporten og tilsvar?

– Vi ser fram til å gi vår versjon i samråd med NHO. Det er beklagelig at rapporten offentligg­jøres uten tilsvar.

▶ Knut Heggenes

 ??  ?? EIER: Thor Morten Halvorsen beklager sterkt flere av regelbrudd­ene, men er kritisk til deler av rapporten. Bildet tatt i annen sammenheng.
EIER: Thor Morten Halvorsen beklager sterkt flere av regelbrudd­ene, men er kritisk til deler av rapporten. Bildet tatt i annen sammenheng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway