Varden

Inviterer til skibytte-helg

IFØrngjørs­om mange andre skigrupper over hele landet og inviterer til byttehelg hvor man kan få solgt, kjøpt eller byttet brukt skiutstyr.

- ▶ Pål lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Byttehelge­n er et samarbeids­prosjekt som ble startet av Sparebank 1 og Skiforbund­et for fire år siden. Sammen med IF Ørn og Gulset IF går de i år sammen om å lage en real byttefest på Arkaden i Skien fredag og lørdag.

Mye ubrukt utstyr

Målet er å omsette brukt skiutstyr slik at alle skal ha råd til å komme seg ut på ski.

– Det kan for mange vaere dyrt å drive med skiidrett, og derfor har man dratt i gang en byttehelg hvor både barn og unge kan skaffe seg bra utstyr til en billig penge. Alle skal ha råd til å drive med skisport, sier Olav Risholt i IF Ørn.

Ifølge bytthelgen.no lar én av tre familier vaere å melde barna på en idrett fordi det er for dyrt. De skriver også at halvparten av oss sitter på brukt sportsutst­yr for til sammen flere millioner kroner. De mener også at kun 14 prosent selger brukt utstyr.

– Ja, og vi oppfordrer derfor alle som sitter på ski og utstyr som ikke blir brukt om å levere det inn. Det er mange som helt sikkert har brukt for det, sier Risholt.

Er et behov

En som er fornøyd for at idrettsfor­eningen inviterer til byttehelg er Sindre Aarrestad Berg.

Den unge og lovende Ørnløperen har selv aldri benyttet seg av tilbudet, men er klar på at det er et behov.

– Det er dyrt å gå på ski og det er ikke alle som har råd til å kjøpe nytt. Så jeg synes det er veldig bra at det arrangeres slike byttehelge­r. Det betyr at flere får mulighet til å prøve seg i skisporet, sier Aarrestad Berg.

Har låneutstyr

I disse dager er han og resten av Ørn-løperne i full gang med sesongoppk­jøringen.

– Ja, vi er i alle fall i gang med asfaltseso­ngen. Det er fullt trøkk med rulleski, og hvis det er noen der ute som kunne tenke seg å prøve er det bare å ta turen. Vi har utstyr å låne bort, sier Risholt.

Går alt etter planen vil rulleskien­e bli bytte ut med vanlige ski om ikke så altfor lenge.

– Vi håper jo å kunne tilby snø på Jarseng i løpet desember – før jul. Det har vi klart de siste årene og regner med å klare det også i år, sier Risholt.

PS: Også IL Skade og Ulefoss Sportsfore­ning inviterer til byttehelg. Førstnevnt­e på «Kåsa» søndag 11. november og sistnevnte i USF Klubbhus lørdag 10. november.

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? SESONGSTAR­T: Det naermer seg sesongstar­t for denne gjengen. Bak fra venste: Marthe Qvenild-Svennungse­n, Kine Kristoffer­sen, Stig Bjaadal, Olav Risholt, Rolf Arne Nilssen, Svein Søli, Mille Stubberød Nilssen. I midten fra venstre: Brage Tveten, Leon Amandussen, Kjell Bakken, Jakob Fibiger Nilssen, Nathaniel Viumdal , Tuva Ravn Søli, Silje Bredesen Tvedt, Tora Kristine Stamland, Thomas Valøen, Stina Borgersen Bjaadal. Foran fra venstre: Fredrik Johnsen, Mats Haugstoga, Ludvig Øisang, Pål William Bjerva, Marius Johnsen, Selma Leion, Mari Borgersen Bjaadal, Sol Angelica Torvund.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT SESONGSTAR­T: Det naermer seg sesongstar­t for denne gjengen. Bak fra venste: Marthe Qvenild-Svennungse­n, Kine Kristoffer­sen, Stig Bjaadal, Olav Risholt, Rolf Arne Nilssen, Svein Søli, Mille Stubberød Nilssen. I midten fra venstre: Brage Tveten, Leon Amandussen, Kjell Bakken, Jakob Fibiger Nilssen, Nathaniel Viumdal , Tuva Ravn Søli, Silje Bredesen Tvedt, Tora Kristine Stamland, Thomas Valøen, Stina Borgersen Bjaadal. Foran fra venstre: Fredrik Johnsen, Mats Haugstoga, Ludvig Øisang, Pål William Bjerva, Marius Johnsen, Selma Leion, Mari Borgersen Bjaadal, Sol Angelica Torvund.
 ??  ?? BEHOV: Sindre Aarrestad berg mener det er behov for byttehelg.
BEHOV: Sindre Aarrestad berg mener det er behov for byttehelg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway