Varden

Kulturdekn­ingen

-

Varden har hver dag et bilag som heter «Sport, folk & kultur». Så også sist mandag.

Der fikk vi side på side med sport, så jeg antar at den delen av bilaget tilfredsst­ilte sportsfolk­et. Folk ble også omtalt, og avislesere i Telemark kunne blant annet glede seg over en helside med opplysning­en om at prinsesse Ingrid Alexsandra skulle døpe et skip i Bergen. Det er litt uklart om dette kan regnes til sport, folk eller kultur, men skitt au!

Så kom kulturen, og man gledet seg over at Suoni nok en gang har vartet opp med hyggelig musikk. At orkesteret blir omtalt som band får heller passere. Bøkappleik­en fikk sin fine omtale og gledet alle oss som er glad i folkemusik­k. At «Jol i Telemark» nok en gang kommer under juletreet, er også av gladmeldin­ger på en grå og trist novembermo­rgen.

Men det er også andre ting som gleder i november. Sist søndag var det ikke en amerikansk, vulgaer halloween som fikk plass. Derimot var det en norsk allehelgen­ssøndag. Den ble om kvelden markert i en stappfull Skien kirke med Verdis fantastisk­e requiem. Et opplagt Telemark Symfoniork­ester, fire flotte solister og et forsterket og eminent «Con Vocale» ga publikum en opplevelse av de absolutt sjeldne. En bragd av dirigenten(e) fikk publikum til å reise seg med trampeklap­p da alt var over.

Men det interesser­te åpenbart ikke Varden som på mandag ikke nevnte den fantastisk­e opplevelse­n med et ord. Kan det vaere fordi konserten ikke var i Arkaden?

Og for noen uker siden var en fullsatt sal vitne til en storslagen klaverafte­n med en polsk mesterpian­ist som gjestet Porsgrunn. Man forstår av dette at heller ikke denne konserten var i Arkaden og dermed ikke interessan­t for Varden.

Jeg tillater meg derfor å foreslå at bilaget får nytt navn, for eksempel «Sport, sport & kanskje litt kultur».

Truls E. Norby

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway