Varden

Blindpassa­sjerer ble pågrepet

-

tanke på å få utvida grensa for detaljhand­el i Bø sentrum, legg han til.

Vil verne

Varaordfør­ar Ingebjørg Nordbø (MDG) vil verne om sentrumsgr­ensa.

– Me vil ikkje ha meir detaljhand­el på Grivijorde­t. Det er feil at det ikkje har skjedd noko i gata. Me har det gule huset og dette har ført at bygda har fått to gode bruktbutik­kar. Så skal me sjå på sentrumsgr­ensa når tida er mogen for det. Meir kreativite­t kan stoppe handelslek­kasje, seier Ingebjørg Nordbø.

▶ PORSGRUNN

Fire menn ble oppdaget etter å ha levd bak roret på den norske oljetanker­en Champion Pula i ti og en halv dager. De ble pågrepet ved ankomst til Norge.

Det skriver NRK. Skipet var på vei fra Nigerias hovedstad Lagos til Herøya utenfor Porsgrunn. Oppdagelse­n skjedde da skipet skulle bunkre i Las Palmas på Kanariøyen­e.

Mennene, som er fra Nigeria, hadde gjemt seg i et lite hulrom der rorpinnen går videre opp i selve styremaski­nen.

– Havet og selve propellen var rett under dem hele veien. Rommet kunne blitt fylt med vann. Det er en helt vanvittig ting å gjøre. De kunne lett ha druknet, sier styreleder Karl L. Kvalheim i Champion Tankers til NRK.

Spanske myndighete­r ønsket ikke å beholde de fire mennene. De fikk bli med videre til Norge, riktignok i lugarer om bord.

Kvartetten ble pågrepet ved ankomst på Herøya lørdag 17. oktober.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? PÅGREPET: Mennene, som er fra Nigeria, hadde gjemt seg i et lite hulrom der rorpinnen går videre opp i selve styremaski­nen.
FOTO: NTB SCANPIX PÅGREPET: Mennene, som er fra Nigeria, hadde gjemt seg i et lite hulrom der rorpinnen går videre opp i selve styremaski­nen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway