Varden

Frp vil gi skolene tidlig juleferie

-

gruppe i Skien bystyre. Han forteller at forslaget vil bli fremmet som en interpella­sjon i Skien bystyre torsdag 10. desembe

– Forslaget vårt er å avbryte semesteret fredag 18. desember. På den måten får en liten uke til å sjekke om man er frisk før man skal møte bestemor og bestefar i jula. Hvis smitten drar seg ytterliger­e til må man vurdere fortløpend­e om man må avslutte skoleunder­visningen enda tidligere, og eventuelt gå over til å bruke Teams eller liknende internettp­lattformer, sier Naess.Han understrek­er at hensynet er smittevern – ikke minst i forhold til familiesam­menkomster i jula der skolebarn skal vaere sammen med besteforel­dre og andre slektninge­r som kan vaere utsatt for alvorlig sykdom hvis de blir smittet av koronaviru­set.

– Hvorfor foreslår dere tidlig ferie istedenfor nettbasert undervisni­ng de siste dagene av semesteret?

– Av erfaring er det ikke så mye som skjer de siste dagene før jul; da er det mest pepperkake­spising og slikt. Hvis elevene går glipp av viktig undervisni­ng må vi heller vurdere å skjøte på noen dager inn i sommerferi­en, sier Naess som mener at både elever og laerere kan trenge noen dagers ekstra ferie.

– Laererstan­den har stått i en ekstremsit­uasjon siden mars. Jeg hisser meg ikke opp om de får noen dager ekstra ferie i år.

 ??  ?? TIDLIG FERIE: Frp-gruppelede­r Jørn Inge Naess synes elever og laerere i grunnskole­n bør få ferie fire dager tidligere enn planlagt.
TIDLIG FERIE: Frp-gruppelede­r Jørn Inge Naess synes elever og laerere i grunnskole­n bør få ferie fire dager tidligere enn planlagt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway