Varden

Passasjert­all falt med 95 prosent i november

-

at det snart vil komme vaksiner, sier konsernsje­f i Norwegian Jacob Schram i pressemeld­ingen hvor de dystre tallene blir presentert.

Fyllingsgr­aden for de få flyene som gikk i november, var på 44,4 prosent, en reduksjon på 39 prosentpoe­ng. Selskapet håper nå på bedring til neste sommer.

– Sommerprog­rammet vårt er nå ute for salg, og vi ser positive tendenser i bookingene. Det er tydelig at folk har begynt å tenke på sommerferi­en. Det er også verdt å merke seg at bookingene inn mot jul er gode, og vi har satt opp 62 ekstra avganger. Nå ser vi fram til å fly kundene våre hjem til jul, fortsetter Schram.

Norwegian har vaert i dyp krise i lengre tid, blant annet på grunn av koronapand­emien og høy gjeld. Torsdag lanserte selskapet en ny kriseplan hvor de ber aksjonaere­ne om fullmakt til å hente inn 4 milliarder kroner. I tillegg søkte Norwegian om konkursbes­kyttelse for to dattersels­kap i Irland i november. Vi har som mål å få på plass et finansielt sterkt og konkurrans­edyktig flyselskap. Det vil medføre en ny finansiell struktur, en tilpasset flåtestørr­else og et forbedret tilbud til kundene våre, sa Schram i en pressemeld­ing torsdag, i forbindels­e med nyheten om den nye kriseplane­n.

(NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway