Európa-bajnok váradi tékvandós

Az elmúlt hét végén a skóciai kisváros, Motherwell adott otthont a tékvandó I.T.F Európa-bajnokságnak, amelyen ifjúsági és felnőtt korosztályú versenyzők mérték össze tudásukat és erejüket.

Bihari Naplo - - SPORT - SZÁNTÓ SÁNDOR

A román küldöttséget 16 felnőtt és 49 ifjúsági korú sportoló – közöttük három neves váradi versenyző – képviselte: Cătălin Topai és Vlad Găvruţa (Nagyváradi Tae-Kyon Sportklub, edző: Sas Sándor), valamint Ana Guler (most a Nagybányai Ştiinţa Ardealul Sportklub színeiben). Rajtuk kívül hivatalos személy, két játékvezető, nyolc edző és hét szurkoló kísérte el a román nemzeti csapatot és velük tartott a Román Tékvandószövetség elnöke, Cosmin Oprescu is. A román válogatott öt arany-, hét ezüstés hét bronzéremmel lett gazdagabb az egyéni megmérettetéseken, míg csapatversenyben a felnőtt férfiak és a nők négy bajnoki cím mellett három if- júsági ezüstérmet is szereztek speciális töréstechnikában.

Váradi sikerek

Cătălin Alexandru Topai Európa-bajnok lett felnőtt férfi speciális csapat töréstechnikában, negyedik volt az egyéni versengésben, továbbá hatodik helyen végzett egyéni harcban. Vlad Găvruţă speciális férfi ifjúsági töréstechnikában negye- dik volt, Ana Guler ezüstérmes lett a felnőtt csapat női speciális töréstechnikában és erőtörésben, negyedik pedig felnőtt egyéni erőtörésben. Sas Sándor elnök-edző a következőket nyilatkozta hazaérkezésüket követően: – elégedett vagyok tanítványaim Európa-bajnokságon elért eredményeivel. Cătălin Alexandru Topai ismét bajnoki címet szerzett, ami bizonyítja kivételes tehetségét. Ifjúsági kiválóságunknak, Vlad Găvruţának most nem sikerült dobogós helyet szereznie, ám kiválóan szerepelt harcban és speciális töréstechnikában is. Ugyanekkor nem szabad elfelejteni, hogy idén két sportolónk indult az olaszországi Jesolóban rendezett világbajnokságon, ahol mindketten bajnoki címet szereztek. Ez az idei volt különben klubunk sportolói számára a legeredményesebb esztendő, hiszen sikereikkel túlszárnyalták minden eddigi Eb-és vb szereplésük eredményeit.

A dobogó első helyén a román férficsapat speciális töréstechnikában

Sas Sándor és az Európa-bajnok, Cătălin Alexandru Topai

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.