Lakópark épül Váradon

Bihari Naplo - - NAPRAKÉSZ -

Lakóparkot akar építtetni a nagyváradi önkormányzat a Ceyrat utcában, a Pece patak bal partján, jelentette be Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere tegnap egy sajtótájékoztató keretében.

Az erre vonatkozó határozattervezet kimondja, hogy a város 15.120 négyzetméternyi telket bocsát árverésre hat csomagban.

A lakóparkban ANL-típusú tömbházak épülnek majd, melyekben összesen 180 lakás lenne, illetve további 728 egy, két-, és háromszobás lakás is épül majd az elképzelések szerint. A lakóparkban létesül zöldövezet, játszótér, de lesznek parkolóhelyek és kereskedelmi egységek is. Ilie Bolojan kifejtette, hogy a korábbi közbeszerzési eljáráshoz képest két módosítást eszközölt az önkormányzat: egyrészt a város vállalja azt, hogy biztosítja a közműszolgáltatásokat a leendő munkatelepen, és jövő év őszére a város kiépíti ott a teljes közműszolgáltatást. A város elképzelése szerint a lakóparkot magánvállalatok építenék meg, a beruházás négy év alatt valósulna meg. A város a leendő tömbházak helyét bocsátja árverésre 35 euró/négyzetméteres kikiáltási áron. Egy beruházó maximum két csomagot pályázhat majd meg a hatból. A konceszszió időtartama tíz év lesz. A határozattervezetet egyhangúlag elfogadta tegnapi ülésén a nagyváradi helyi tanács.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.