A prefektúra kifogásol

Bihari Naplo - - NAPRAKÉSZ -

A Bihar Megyei Prefektúra tegnap felszólította a nagyváradi helyi tanácsot arra, hogy a következő tanácsülésen „elemezze újra” Popa Dan Lucian helyi tanácsos mandátumának megszüntetéséről, és Anca-Magdalena Popescu (Raţiu) helyi tanácsba való kinevezéséről szóló tanácsi határozatát. A prefektúra megítélése szerint a helyi tanácsi döntést törvénytelenül, a törvények félreinterpretálása nyomán hozta meg a helyi tanács. A prefektúra által a sajtónak is elküldött felszólítás nem részletezi, hogy konkrétan milyen törvénytelenség történt.

Mint arról annak idején beszámoltunk, Popa Dan Lucian, a nagyváradi helyi tanács Nemzeti Liberális Párt (PNL) frakciójának tagja lemondott mandátumáról, ugyanis kinevezték az Ingatlankezelőség vezérigazgató-helyettesévé, az így megüresedett helyre javasolták a liberálisok AncaMagdalena Popescut.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) kifogást emelt Popescu jelölése ellen, azzal érvelve, hogy 2012-ben a PNL és a PSD alkotta USL pártszövetség nyerte meg az önkormányzati választásokat, így semmi sem indokolja azt, hogy az egykori USL szövetség politikusai helyett szükségszerűen egy PNL-s politikus kapjon mandátumot.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.