Bírságolják a nem szelektíven gyűjtőket

A nagyváradi polgármesteri hivatal sajtóközleménye arra hívja fel a figyelmet, hogy megbírságolják azokat a lakótársulásokat, amelyek nem szelektíven gyűjtik az újrahasznosítható hulladékokat.

Bihari Naplo - - NAPRAKÉSZ -

A nagyváradi helyi rendőrség ebben az évben több mint 630 váradi lakótársulással folytatott megbeszélést ebben az ügyben, felhívva a figyelmüket a 111/2015 számú helyi köztisztasági szabályzat vonatkozó rendelkezséseire, melyek kimondják: a lakótársulásoknak biztosítani kell azt, hogy a lakóktól vagy a társulás tevékenységei nyomán származó újrahasznosítható hulladékot külön gyűjtsék a köztisztasági vállalat által erre a célra biztosított hulladéktárolókban, méghozzá a hulladéktárolásra szánt speciális helyen. A közös udvarokban minden lakónak rendelkeznie kell a háztartási szemét tárolására alkalmas saját tároló eszközzel. A nedves hulladékot először műanyagzsákba kell tenni, és csak utána lehet bedobni a nedves hulla- dékoknak fenntartott tárolóba; szigorúan tilos a nedves hulladékokat összekeverni a száraz hulladékokkal, illetve a nedves hulladékot a száraz hulladék tárolóba dobni, és fordítva. Az újrahasznosítható hulladékok szelektív gyűjtésére az önkormányzat gyűjtőpontokat6 létesített a városban, a szérválasztott hulladékokat a gyűjtőpontoknál lévő megfelelő igluba kell dobni. Eddig 179 lakótársulást büntettek meg mintegy 440 ezer lej értékben a köztisztasági szabályzatban foglaltak megsértése miatt, és a helyi rendőrség a közeljövőben is folytatni fogja ellenőrzéseit. A polgárok a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos problémákról, kihágásokról is értesíthetik a helyi rendőrséget a 0259-969 telefonszámon.

A polgárok a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos problémákról, kihágásokról is értesíthetik a helyi rendőrséget a 0259/969 telefonszámon

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.