Új beruházások a váradi hőszolgáltatónál

A Nagyváradi Hőszolgáltató Vállalat újabb nagyszabású beruházásokra tesz javaslatot, melyről legközelebbi ülésén fog dönteni a nagyváradi helyi tanács. Gáztalanító állomás is épülne.

Bihari Naplo - - NAPRAKÉSZ -

A vállalat húsz hőközpont tetőzetének a felújítását irányozta elő, ami azért fontos, mert a rossz állapotban lévő tetőzeten keresztül becsorgó csapadék tönkreteszi a hőközpontban lévő berendezéseket. Első körben a város költségvetéséből újítanának fel húsz hőközpontot, ezt követően további tizenötöt a vállalat saját költségvetéséből rehabilitálnának, mondta Stanel Necula, a Nagyváradi Hőszolgáltató Vállalat igazgatója, akit a polgármesteri hivatal közleménye idéz. A hosszú távú terv az, hogy évente mintegy húsz-harminc hőközpont épületét újítsák fel, és folytasák ezt mindaddig, amíg az összes rossz állapotban lévő ilyen épület meg nem újul. Ugyanakkor a Nagyváradi Egyetemmel együttműködésben a hőközpontok homlokzatait is megújítják. A húsz hőközpont tetőzetének kijavítása mintegy 1.339.690 lejbe kerül áfa nélkül, a kivitelezési időszak minden egyes hőközpont esetében négy hét. Egy másik fontos beruházás az iszapelválasztók megvalósítása az új hőerőmű berendezéseinek, valamint a hőszolgáltató rendszer pompáinak védelme érdekében. Ennek a beruházásnak az értéke 1.179.123 lej áfával együtt, a kivitelezési időszak hat hónap.

A csütörtöki helyi tanácsülésen fognak szavaz- ni egy gáztalanító állomás építéséről is, amellyel a fűtési rendszer hozzáadott vizét kezelnék. Stanel Necula szerint azért van szükség egy új gáztalanítóra, mert ezáltal nőni fog a fűtéshálózat éltettartama, hiszen a hozzáadott víz minőségének javításával csökkentik az új fűtéscsövek belülről történő korrózióját, és ennek nyomán a javítási költségek is csökkenni fognak. A tervek szerint a gáztalanító állomást a hőerőmű mellé építenék fel, és teljesen automatizálva működne majd. A beruházás becsült költségvetése 4.636.355 lej áfával együtt, a kivitelezési időszak hét hónap.

Stanel Necula, a Nagyváradi Hőszolgáltató Vállalat igazgatója

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.