Hajdúhét 15. alkalommal Nagyszalontán

Változatos programok tarkították szeptember második felében az immár 15. Hajdúhetet Nagyszalontán. A többéves hagyományra viszszatekintő rendezvénysorozatban idén helyet kaptak a sport- és egészségmegőrző programok, volt színházi est és könyvbemutató is.

Bihari Naplo - - NAPRAKÉSZ - SZATMÁRI ERZSÉBET

A hagyományokhoz hűen természetesen az idei Hajdúhéten is kiemelkedő helyet foglalt el a rendezvények sorában a kolbászfesztivál, amelynek ezúttal is a Zilahy Lajos Művelődési Ház adott otthont Nagyszalontán. A helyi RMDSZ égisze alatt zajló eseményen évről évre tucatnyi csapat méri össze kolbászkészítő tehetségét, miközben lehetőség nyílik a vidám szórakozásra is.

Idén tizenkilenc csapat sorakozott fel szombat délelőtt a kultúrház nagytermében, mindannyian szépen díszített asztalokkal, szemet gyönyörködtető dekorációval és ínycsiklandozó falatokkal készültek a nemes versengésre.

A részt vevő csapatok

A 2017-es kolbászfesztiválon a következő csapatok vettek részt: a Hivatali Aktakukacok, a szalontai RMDSZ, Török és Csapata, az Arany János Elméleti Líceum, a Romániai Magyar Nyugdíjas Egye- sület, a Városi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület, az ADA bútorgyár, az Árpádi Favillások, Sarkad két csapata, a Jász Plaszt Kft., Csepel, Újszalonta, a Dirty Dog Bikers, a Sinka István Kézműves Kör, az Autóflex Kft., a Midesz, a Toldi Néptánccsoport, és Köröstárkány gárdája.

A jelenlévőket Balázs Anita köszöntötte, aki mellett Erdei Zsolt (Madár) boxoló is részt vett sztárműsorvezetőként az esemény lebonyolításában, sőt még a zsűrizésben is szerepet vállalt. A népszerű sztárnak szemmel láthatóan nagyon örültek a nagyszalontaiak, mindenki vele akart közös fotót készíteni, ő pedig a sokadik kérésnek is örömmel eleget tett.

Közben a csapatok sorra színpadra léptek és elkezdődtek a bemutatkozások. Voltak, akik verset szavaltak, mások énekeltek, de hallhattunk modern mondókákat is, mindenki igyekezett minél kreatívabb és egyedibb módon bemutatkozni. A délutánt különböző szórakoztató versenyek is színesítették, amelyek még tovább fokozták a hangulatot, két versenyszám között pedig zajlott a tánc, szólt a zene, a mulatság a tetőfokára hágott, s lassan a kolbászok is elkészültek, a zsűri pedig megkezdte az értékelést.

Az ítészek csapatát idén Erdei Zsolt boxoló is erősítette, de természetesen az évek óta visszatérő rangsoroló bírák is örömmel értékelték idén is a hajdúvárosi finomságokat. A zsűrizésben tehát ezúttal is közreműködött Filep Ferenc lelkipásztor, Szatmári Sándor állatorvos és Szabó Ödön parlamenti képviselő.

A legfinomabb kolbász

A zsűri döntése értelmében a 2017-es kolbászfesztivál legfinomabb kolbászát az Autoflex Kft. tagjai készítették, mögöttük megosztott második helyezést ért el Csepel csapata és a Sinka István Kézműves Kör, a harmadik helyen pedig Köröstárkány, a Jász-Plaszt Kft. és Sarkad gárdája osztozott.

A dobogósok jutalmazása mellett természetesen részvételi díjakkal is készültek a szervezők, így egyetlen csapat sem távozott üres kézzel a rendezvényről, hanem mindenki boldogan vehette át a jelenlétért és a derekas helytállásért járó ajándékokat.

Szórakoztató műsorok

A kolbászfesztivál remek, családias hangulatban zárult, mindenki jókedvűen, jóllakottan és élményekkel feltöltődve hagyta el a kultúrházat, de senki sem ment messzire, csak a rendezvénysátorig, ahol szórakoztató műsorokon, koncerteken bulizhatott tovább minden jelenlévő. A nap során mulatós koncerttel lépett színpadra Varga Kinga, a könnyűzene világába kalauzolta el a publikumot a Happy Gang-Cory formáció, majd az Insect érkezett lemezbemutató koncerttel a hajdúvárosi színpadra.

A sztárok mellett a helyi és környékbeli ügyes tánco- sok, énekesek is bemutatkoztak, fellépett Farcas Johanna és Fenesi Alexandra, az Arny Dance Táncstúdió, az Infinity Dance Egyesület, a Toldi néptánccsoport és az árpádi néptáncosok, valamint tombolasorsolás is színesítette az estét. A programokban gazdag napot a Szalonta Sound fesztivál zárta, ahol a helyi és magyarországi lemezlovasok a legjobb zenéket szolgáltatták a szórakozó fiatalságnak.

Közös felvételen a 2017-es kolbászfesztivál teljes mezőnye a Zilahy Lajos Művelődési Házban

A legszerelmesebb kolbászt az árpádi csapat készítette a fesztiválon

Programokban gazdag nap volt, képünkön a Spirit tánccsoport

Tombolasorsolás is színesítette az estét, képünkön a nyertesek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.