FuxFeszt 2017: az ötödik nap előadásai

Bihari Naplo - - NAPRAKÉSZ -

2017. október 2–7. között harmadik alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház Lilliput Társulata az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválját: a társulat egykori vezető személyiségéről, Fux Pálról elnevezett szakmai találkozó hat napján tizenhét társulat huszonkét előadását láthatja a közönség, a meghívott előadások mellett pedig szakmai beszélgetésekre és workshopra is sor kerül.

Kicsiknek és nagyoknak

Október 6-án, egy hét múlva három előadással vár kicsiket és nagyokat egyaránt a FuxFeszt: délelőtt 10 órától a Rozsnyói Meseszínház mutatja be Öregapám mesefája című legkisebbeknek szóló előadását. 12 órától a Szigligeti Stúdióban mutatkozik be a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház báb- társulata; ők a Piroska című örök kedvenccel gazdagítják a fesztivál versenyprogramját. Délután 17 órától a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói mutatják be a Mazsola-mesékből született feldolgozásukat.

A Szigligeti Színház a FuxFeszt ideje alatt 20 lejes, három tetszőleges előadásra érvényesíthető fesztiválbérletet kínál az érdeklődők számára. Jegyek és bérletek a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14–19 óra között, valamint az előadások előtt egy órával), illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. Bővebb információkért látogassanak el a www.szigligeti.ro, illetve a fuxfeszt2017.szigligeti.ro weboldalakra.

A fesztivál létrejöttét idén a Bihar Megyei Tanács, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala támogatta.Társszer- vezők: Szigligeti Tanoda Egyesület, Szigligeti Alapítvány.

Október 6-án három előadással vár kicsiket és nagyokat egyaránt a FuxFeszt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.