Termékek, mint nagyapáink háztáji gazdaságából

Bihari Naplo - - HAGYOMÁNYOS TERMÉKEK -

nyát és fasírtort is találnak a legjobb minőségben.

Hagyományos módon

Az üzleti vállalkozás tulajdonosa bemutatta az általa forgalmazott termékek készítésének teljes technológiai folyamatát. Az állatokat, amelyekből az új üzletben forgalmazott hús származik, a tulajdonos Szentjobbon, a horgásztó mellett neveli. A levegő, a napfény, a víz, a mozgás, de a táplálékuk is, ami gabonából és lucernából áll, teszi, hogy ezen állatok húsának textúrája különleges. A sertések egy részét a lakossági háztáji gazdaságokból vásárolják fel, ezeket a margittai és Mihai Bravu-i vágóhidakon vágják le. Sőt, meggyőzött néhány tenyésztőt, hogy szabad-tartásban nevelje állatait.

Vágásuk után a sertéseket megperzselik és nem forrázzák, így a szalonnának nagyon finom íze lesz. A szalonna ízét ennek saját füstölőkben, hagyományos módon, bükkfa és 25%-ban szilva vagy cseresznyefa fűrészporral történő füstölése is megadja. A vállalkozó nem híve a sajtóban vagy a televízióban történő reklámozásnak. „A jó áru magáért beszél. Ha valaki nálam vásárol és elégedett a hússal vagy húskészítményekkel, biztos elmondja ismerőseinek is. Nem egyszer történt ez már meg. Legalább 100 vásárlónk van naponta. Voltak napok, amikor 300 ügyfelünk is volt, például tavaly karácsony előtt.” meséli a tulajdonos. Termékeink ára picit nagyobb mint máshol, de nem annyival nagyobb, mint amennyivel jobb a minősége a más húsboltok kínálatához képest.

A boltok tulajdonosa azt mondja, hogy árulna csirkét otthonról is, de nincs vágási lehetősége. Tárgyalásokat folytat egy Magyarországi vágóhíddal a házi csirkék vágására. Vállalkozása jó működésében 16 alkalmazott segíti a tulajdonos munkáját. A két bolt nyitva tartása a következő: Biharpüspökiben keddtől péntekig 9-19 óra, szombaton pedig 8 – 13 óra között tartanak nyitva, a Sovata utcában pedig keddtől péntekig 10 – 18, szombaton 9 – 14 óra között. Mindazok az ügyfelek, akik tájékoztatást szeretnének kapni a termékekről, az alábbi telefonszámokon érdeklődhetnek: 0748.220.938 – Biharpüspöki húsbolt, és 0788.645.379 – Sovata utcai húsbolt. Tudniuk kell azt is, hogy házhoz is szállítunk, abban az esetben, ha a megrendelés értéke meghaladja az 50 lejt. Hétfői napokon, amikor a húsboltok zárva tartanak, gyártjuk le a húskészítményeket.

Az a tény, hogy élsportoló volt, segíti a tulajdonost abban, hogy mindig fitt legyen és foglalkozni tudjon vállalkozása fejlesztésével. Azt mondja, mindig arra törekszik, hogy növelje a termékek minőségét, állandóan valami újat tudjon nyújtani, valami olyasmit, amivel kellemesen meglepheti vásárlóit, akikben nem szenvednek hiányt. Jelszava a korrektség, amiben nem ismer kompromisszumot. Úgy gondolja, hogy ha korrekt az ügyfeleivel, ők másodjára is visszajönnek vásárolni. Ezt az elvet vallja az alkalmazottaival szemben is.

Ha elégedettek a fizetésükkel, elvégzik a munkájukat, úgy ahogy kell. A jövőre nézve, szándékában áll megnyitni még egy üzletet a Nufărul lakótelepen is.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.