Infrastrukturális befektetések

Szerda délelőtt az intézmény székhelyén sajtótájékoztatót tartott Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke. Három oktatási és szociális infrastruktúra-projekt volt a téma.

Bihari Naplo - - PAGINĂ DE TITLU - CIUCUR LOSONCZI ANTONIUS

Valamennyi beruházás Nagyváradon, egy közel 50 ezer négyzetméter összterületű telken valósulna meg, amelyet a Rulikowski temető, az Egyetemi út, a csendőrség és a Ceyrat-negyed határol. A terület 2005-ben került az önkormányzat tulajdonába a Honvédelmi Minisztériumtól.

Tavaly meg kellett tisztítani a gaztól, a bozóttól, az elvadult növényzettől, mely munka több hónapot vett igénybe, majd pedig megszerezték az urbanisztikai engedélyt a nagyváradi polgármesteri hivataltól, hogy iskolai campust lehessen létesíteni ott az SNI (sajátos nevelési igényű) gyerekek számára, egy tudományos és technológiai parkot, vala- keretében Illés uram személyében elsiratták, eltemették a farsang időszakát és vele együtt a telet is. A „szerencsétlenség” visszafordíthatatlan, az orvos is megállapította: ennek már vége. mint ANL-lakásokat az önkormányzat alkalmazottai részére. A telken ugyanakkor egy épületet meghagynának a Ruhama Alapítványnak, mellyel jól együttműködik a Megyei Tanács, és három, az 1870-es években felhúzott ingatlan kivételével a többit lebontanák.

A campus 29.955 négyzetméteren terülne majd el, meghagynák a fákat amolyan zöld oázisnak, és az említett három épület közül az egyiket sportcsarnoknak alakítanák át.

A kutatói komplexum 8670 négyzetméteren terülne el, mely egy laborépület mellett parkolóhelyeket is magában foglalna.

Az ANL-lakások létesítése céljára kijelölt terület 9618 négyzetméter nagyságú.

Fotó: János Piroska

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.