VI. Swimathon – várják a pályázatokat

Bihari Naplo - - SZOLGÁLTATÁS -

A Nagyváradi Közösségi Alapítvány (Fundaţia Comunitară Oradea) idén is megrendezi a Swimathon úszásmaratont, a város legfontosabb pénzügyi forrásszerző eseményét. Az érdeklődők az alapítvány portálján tehetik le szociális, jótékonysági, oktatási, avagy kulturális pályázataikat.

Az egyesületek, civil szervezetek, vagy magánszemélyek, akik valamilyen közösségi jellegű ügyet szeretnének finanszírozni, március 11-ig küldhetik el pályázataikat a Nagyváradi Közösségi Alapítvány honlapjára.

Hogyan működik a pályázat? „Egy kezdeményező csoport, legyen szó baráti társaságról, avagy egy civil szervezetről, egy közösséget érintő pályázattal jelentkezik a Swimathonnál. Ezután egy nagylelkű úszócsapatot kell szervezni, amely kész lesz az esemény napján vízbe ugrani. A verseny napjáig mindegyik csapatnak ki kell építenie az adományozók és támogatók hálózatát. A támogatók az esemény ideje alatt a csapat által megtett minden medencehosszra egy rögzített pénzösszeget fognak adományozni. Minél több szakaszt teljesítenek, annál több pénz gyűlik öszsze a pályázat fiókjában” – közölték a szervezők. Az előző öt Swimathon Nagyvárad számokban: 81 finanszírozott pályázat, 1225 úszó, 9619 megtett medencehossz, 479,4 km átúszott táv, 200 önkéntes, 473.372 lej összegyűlt pénzösszeg, 1561 szponzor és egyéni adományozó, és több mint 4700 szurkoló a Ioan Alexandrescu Sportuszoda lelátóján. A hatodik alkalommal megrendezett esemény április 21-én, 10 órától kezdődik a Sportuszodában. További információ az alapítvány honlapján (www. fundatiacomunitaraoradea. ro), vagy az esemény Facebook-oldalán.

A rendezvény plakátja

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.