Forgalomkorlátozás Magyarországon

Átmenetileg tilos lesz Magyarországon a 7,5 tonnánál nagyobb kapacitású járművek forgalma. A személygépkocsik esetében nincs változás.

Bihari Naplo - - PAGINĂ DE TITLU - SZEGHALMI ÖRS

A március 15-i magyarországi munkaszüneti nap miatt a határforgalmat is érintő változásról tájékoztatta a magyar határrendészet a románt. Ez utóbbitól kapott információinknak megfelelően március 14-én 23 órától (román idő szerint) másnap 23 óráig tilos Magyarországon a 7,5 tonnánál nagyobb kapacitású járművek forgalma, kivéve az élő állatokat, illetve romlandó árut szállító járműveket. A személygépkocsik forgalma azonban a megszokott rend szerint zajlik majd. Az adott időszakban az érintett járműveknek parkolókban kell várakozniuk.

Tájékozódjanak

A román határrendészet megismételte, hogy mindent megtesz a várakozási idő csökkentése, valamint a hatékony ellenőrzés biztosítása érdekében. Ezért a személyzet létszámát a megengedett maximálisra növelték, illetve a magyar kollégáikkal együtt dolgoznak, továbbá az összes sávot megnyitják, ha nagy a forgalom. A Román Határrendészet felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a www. politiadefrontiera.ro oldalon tájékozódhatnak a hozzávetőleges várakozási időről minden határátkelő esetén. Az adatokat folyamatosan aktualizálják, így az utazók kiválaszthatják azt a határátkelőt, ahol a lehető legrövidebb idő alatt átesnek az ellenőrzésen. A határátkelésnél tapasztalt bármely rendellenességet a 021.9590 telefonszámon lehet jelezni – tájékoztat az illetékes hatóság. Mindez annak kapcsán is aktuális lesz nemsokára, hogy pár hét múlva a húsvéti forgalom okoz majd gondokat.

Utazás előtt érdemes tájékozódni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.