„Minden férfi asszony nélkül fél ember csupán”

A címet a Hooligans zenekar Félember című dalából kölcsönöztük, annak kapcsán, hogy az is elhangzott a Hegyközpályiban tartott nőnapi ünnepségen, ahol a hangulatra sem lehetett panasz.

Bihari Naplo - - MEGYEJÁRÓ - TARSOLY NORMEN, TÓTH ZSIGMOND

Az elmúlt hétvégén, szombaton ismét nőnapi bált rendezett a hegyközpályi körzeti RMDSZszervezet, nagy sikerrel. Ez alkalommal is a helyi tanácsosok és a Polgármesteri Hivatal férfi alkalmazottai összefogásának köszönhetően a hét délutánjai és estéi a készülődéssel teltek, hiszen egy finom, ízletes vacsorával kedveskedtek a hölgyeknek és családjaiknak, a meghívott vendégeknek. A menüben pa- rasztos babgulyás és töltött káposzta volt hegyközi módra, amely első hallásra bonyolultnak tűnik, de az itteni férfiak igazi mesterszakács módján bántak a hozzávalókkal és az ízekkel, amit a hölgyek dicsérő szavakkal köszöntek meg. A jó zenéért és hangulatért a nagyváradi Koktél zenekar volt a felelős. A díszvacsorát követően elsőként Somogyi Lajos körzeti RMDSZ-elnök köszöntötte a jelenlévőket, idézve a Hooligans együttes népszerű dalát, mely szerint „Minden férfi asszony nél- kül félember csupán”, majd Szebeni Sándor kinevezett polgármester méltatta a hölgyeket.

Egy-egy szál virág

Az est díszvendége Biró Rozália képviselő, az RMDSZ Nőszervezetének országos elnöke volt. Köszöntő beszédében a nők társadalmi, politikai szerepvállalásáról is beszélt, de szólt arról is, hogy a nő a család egyik öszszetartója, ő az, aki kellemesé teszi az otthont, gondoskodik a mindennap frissen főtt étel- ről, az ő feladata a szépen terített asztal, a fegyelmezett gyerekek, a tiszta és rendben tartott lakás, az olajozottan működő társasági élet, mindez a munkahelye mellett, de a megértő férjek könnyebbé tehetik feleségük, párjuk családi szerepvállalását. A köszöntőket követően a hölgyeket egy-egy szál virággal ajándékozták meg, akik boldogan köszönték meg az elismerést. Somogyi Lajos kifejezte reményét, hogy jövőre még jobb, még szebb, még tartalmasabb nőnapi bulit szerveznek.

Készül a finom nőnapi vacsora a résztvevők számára

Biró Rozália, Somogyi Lajos és Szebeni Sándor két helyi tanácsos hölggyel

A hölgyeket egy-egy szál virággal ajándékozták meg

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.