Megnyitották az idei motorosszezont

Szombaton 13 órakor kezdtek gyülekezni a motorosok a Nagyvásártéren, majd 14 órától egy megadott útvonalon körbejárták a várost, a felvonulással megnyitva az idei motorosszezont.

Bihari Naplo - - AKTUÁLIS -

A felvonulás egy olyan esemény, eseménysorozat része, amelyet már körülbelül 10 éve szerveznek meg Nagyváradon, évente ez több programot foglal magába: szezonnyitó, felvonulások, szezonzáró, vérközponttal közös jótékonysági és rendőrséggel közösen szervezett események. Szombaton, április 14-én a szezonnyitó ,,gurulásra” került sor, mellyel megnyitották az idei motorosszezont. Ezt három Bihar megyei klub szervezte, a Hawks RC, az Invictus Mo- torklub és a Black Eagles Motorklub. Ritka, hogy a helyi, megyei klubok között ilyen erős legyen az összefogás, mondta el Schimdt Róbert, a Hawks RC elnöke, nagyon jól tudnak közösen szervezkedni, és a rendőrséggel is jó kapcsolatot ápolnak. Karitatív tevékenységeikre szintén büszkék, hiszen évente két véradási akciót szerveznek, az összegyűlt pénzt pedig árvaházaknak ajánlják fel, itt igaz az a mondás, hogy ,,donoruk vagyunk”, tette hoz- zá, hiszen a véradással nem csak az árvaházakat segítík, hanem betegeket is.

„Elkelt” a motorostárs

A motorosok egy része a felvonulás előtt egy polgári esküvőn is részt vettek, melyet a városházán tartottak, meglepetésként érkeztek oda, egy szintén motoros ismerősük nősült meg. Ezután a Nagyvásártéren találkoztak a többi kétkerekű rajongóval, majd 14 óra körül kezdődött a felvonulás. A Cantemir felé vették az irányt, majd a Nufărul utca végi körforgalomnál a Morii utca felé vették az irányt, majd a következő útvonalon haladtak tovább: Bumbacului – Seleuşului – Mareşal Al. Averescu – Magheru – Ştefan cel Mare – Transilvaniei – Dacia sugárút – Decebal sugárút – Matei Basarab – Avram Iancu – Iuliu Maniu utca, majd visszaérkeztek a Nagyvásártérre. Az érdeklődök a felvonulás előtt és után megtekinthették a motorokat.

Múlt héten szombaton nyitották meg Nagyváradon az idei motorosszezont

Motoros felvonulással köszöntötték a tavaszt az eseményre két vagy három keréken érkezők

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.