Kajtár Tibor egyéni kiállítása

Egy szolnoki fotóművész egyéni kiállítását nyitották meg a váradi várbeli Vilidár István Galériában, a művész jelenlétében.

Bihari Naplo - - AKTUÁLIS - TÖRŐ ENIKŐ

A magyarországi fotóművész, Kajtár Tibornak, a szolnoki Tiszavirág Fotóklub és a nagyváradi Euro Foto Art Egyesület tagjának 42 képből álló egyéni kiállítását nyitották meg Nagyváradon április 13án, pénteken. A megnyitón a publikumot Tóth István, az Euro Foto Art Egyesület és a Tavirózsa Fotóklub elnöke köszöntötte, aki bemutatta a fotóművészt és a tárlatra került képekről is beszélt. A fotóművész 1948-ban született a Tolna megyei (Magyarország) Tamásiban, két éve nyugdíjas. Fiatal korában képzőművészettel, festészettel, grafikákkal foglalkozott, munkáiból több kiállítás nyílt. Munkája során több fotóssal ismerkedett meg, így kezdett ő is ezzel foglalkozni. Képein látszik, hogy odafigyel az apró részletekre, szeret játszani a fényekkel és árnyé- kokkal, az utóbbi években pedig elkezdett embereket is fényképezni, Románia különböző területein is. A rövid bemutatás után Tóth István átadta a szót Kajtár Tibornak, aki köszönőbeszédében kiemelte azt, hogy megtiszteltetés számára, hogy egy ilyen különleges galériában állították ki a képeit, hozzátette, számár az az igazi megtiszteltetés, amikor egy látogató a képét nézve el is gondolkodik azon, ez számára igazán nagy ajándék.

A kellemes zenei pillanatokért Thurzó Sándor József brácsaművész felelt, több magyar zeneszerző művét adta elő. Az Euro Foto Art Egyesület által szervezett kiállítás április 26-ig tekinthető meg a Vilidár István Galériában (nagyváradi vár, C épület, I. emelet), naponta 8-20 óra között, a belépés ingyenes.

A kiállítást megnyitotta Kajtár Tibor és Tóth István, Thurzó Sándor József biztosította a zenét

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.