Tavaszi könyvvásár a PKE-n

Bihari Naplo - - NAPRAKÉSZ - JÁNOS PIROSKA

Április 16–18. között ismét széles kínálattal várja az érdeklődőket a magyarországi Quintus Antikvárium a Partiumi Keresztény Egyetem földszinti aulájában.

A hétfőn megnyílt könyvvásáron közel 3000 könyv közül lehet válogatni, a paletta igen széles: a szépirodalmi könyvek mellett többek között szociológiai, pszichológiai, gazdaságtudományi, művészettörténeti szakkönyvek, ezoterikus, szakács, kertészeti könyvek, gyerekkönyvek, miniatűr könyvek választéka várja az érdeklődőket, de hanglemezek között is lehet szemezgetni és persze vásárolni. A szépirodalmi könyvek között a világirodalom és a magyar irodalom gyöngyszemei egyaránt megtalálhatóak, a magyar kortársak (Spiró György, Závada Pál, Nádas Péter) mellett Dosztojevszkij, Jane Austen, Hemingway művei is fellelhetőek, de a sor folytatható akár Rejtő Jenővel, Mikszáth Kálmánnal, Ottlikkal, Salingerrel, Stendhallal, de a 2013-ban Nobel-díjjal kitüntetett Alice Munroval is.

Idegen nyelvű könyvek

A szakácskönyvek között nézelődve a legjobb partireceptekre bukkanhatunk, egy másik asztalnál pedig álomfejtő lexikont is kaphatunk. Az idegen nyelvű könyvek sem hiányoznak a vásárról, a nyelvtanulást segítő kiadványok mellett angol nyelvű regényeket is találhatunk. A vásár ma még 7–22 óra között, holnap azonban, a vásár utolsó napján, 7–18 óra között várja az érdeklődőket.

Közel 3000 kiadvány közül lehet válogatni a könyvvásáron

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.