A biztonságos közlekedésért

A biztonságos közlekedésre hívják fel a figyelmet azok a fényvisszaverő anyagból készült zászlók, melyeket tegnap helyeztek el a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola előtt.

Bihari Naplo - - AKTUÁLIS -

lót, tartsák azt kinyújtott kézzel, hogy átkelési szándékukat az autósok észrevegyék, majd a zászlóval a kezükben menjenek át az úton és hagyják a másik oldalon kihelyezett tárolóban azt.

A sajtótájékoztatón Szabó József elmondta, hogy főként a gyermekek biztonságáért indult ez az akció, azonban azért éppen a Tudor Vladimirescu utcai iskola előtt, mivel a múlt héten baleset történt az iskola előtti zebrán (Tudor Vladimirescu utca 42. szám): elütöttek egy várakozó édesanyát. A megyemenedzser hozzátette, hogy az állapota már jobb, lábadozik a hölgy.

Póti Csaba a szülők nevében szólalt fel. Mint elhangzott, ő maga kereste fel Szabó Józsefet a múlt heti baleset után, hogy valamit tenni kellene, amíg nagyobb tragédia nem történik. Hozzátette, hogy bár a zászlók csupán szimbolikus jelleggel bírnak, azonban remélik, hogy az autósok így jobban figyelnek majd a gyalogosokra.

Beadvány

Kecse Gabriella elmondta: már évek óta küzdenek azért, hogy a Szacsvay Iskola épületei előtti zebrák elé és/vagy után fekvőrendőrt, vagy jelzőlámpát helyezzenek el. 2014 óta évente nyújt beadványt az iskola vezetősége az önkormányzathoz ez ügyben, azonban folyamatos elutasítást kaptak. 2017-ben a városi tanács RMDSZ-frakciója is lépéseket tett az ügyben, beadvánnyal fordultak az önkormányzathoz, azonban ezt is elutasították. Idén az Activ Oradea keretein belül egy projekttervezetet is benyújtottak ez ügyben, erre nem kaptak anyagi támogatást. Kecse Gabriella bejelentette, hogy a mai nap folyamán, április 17-én a városi tanács RMDSZ-frakciója újabb beadvánnyal fordul az önkormányzathoz, melyben nemcsak a szóban forgó zebra biztonságosabbá tételét kérik, hanem azt is, hogy a város minden tanintézménye előtt legyen fekvőrendőr és/vagy közlekedési lámpa a zebrák előtt/után. Az utóbbi időben az elutasítást azzal magyarázták, hogy addig nem lesz változás, amíg a Centenáriumi-híd meg nem épül, mivel amikor azt megnyitják, amúgy is lesznek változások a környékbeli közlekedést illetően.

Fényvisszaverő zászlókat helyeztek el a zebra két oldalára

Sajtótájékoztatót tartott Póti Csaba, Kecse Gabriella és Szabó József

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.