Programok a Lorántffy gimnázium apraja-nagyjának

Csütörtök reggeltől délutánig különféle játékos vetélkedők, szórakoztató programok zajlottak a váradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban megszervezett hagyományos iskolanapon, amely ismét programja volt a Festum Varadinum ünnepségsorozatnak.

Bihari Naplo - - NAPRAKÉSZ - NEUMANN ANDREA

A diáktanács szervezésében reggeltől a legkisebbek „Ki mit tud?” jellegű vetélkedőn vettek részt, ez a rendezvény a Communitas Alapítvány támogatásával zajlott, közben a második emeleti díszteremben a Honfoglaló játék mintájára „Iskolafoglalót” szerveztek, ezen az ötödikeseknek és a hatodikosoknak kellett kvízkérdésekre válaszolniuk, Gál Ildikó és Tamás Péter Réka tanárok vezetésével. A hetedikesek és a nyolcadikosok fociztak, a IX-XI osztályosok pedig kincskereső játékon vettek részt, melynek során angol és német nyelvű szövegek alapján kellett megkeresniük a „kincseket”, Nagyvárad különböző helyszínein.

Ünnep

Tíz órától ünnepi istentisztelet zajlott, Jézus mennybemenetelének tiszteletére. Lukács Dénes István esperes hirdetett igét, s közreműködött az iskola kórusa, Kövendi Éva zenetanár vezetésével.

Ezt követően az iskolában folytatódtak a különféle prog- ramok – a diákok kémiakísérleteket végeztek, Márton Éva rajztanár vezetésével diákok egy csoportja kifestette a nyelvlabor falát, mások tanár-diák focimeccsen vettek részt. A kicsik aszfaltrajz versenyen ügyeskedtek, majd a diáktanács tagjainak vezetésével együtt táncoltak az iskola udvarán. Mint megtudtuk, a diáktanácsnak az idén is fontos szerepe volt a szervezésben, ők oldották meg többek között a hangosítást is az egész iskolában.

Szintén a délután folyamán zajlott a nyolcadiko- sok számára megszervezett bibliaismereti vetélkedő, melyen szalárdi és nagyváradi iskolások vettek részt. A Pap Anikó és Bere Zsuzsanna tanárok, valamint Szakács Zoltán iskolalelkész irányításával zajló verseny egyik célja az, hogy azok a nyolcadikosok, akik ebben az iskolába szeretnének járni ősztől, megismerjék a tanintézet vallástanárait. Délután egy olyan vetélkedő is zajlott, Játék határok nélkül címmel, melynek során az ötödikesek, hatodikosok, hete- dikesek és nyolcadikosok együtt vettek részt különböző megmérettetéseken, s a legjobban teljesítő osztály egy csoportos fagyizásra volt hivatalos. Mint minden évben, a szülőbizottság az idén is közreműködött a szervezésben, s amint az már hagyomány, az ötödikesek szüleire hárult a szendvicskészítés feladata.

Együtt

A nyílt kapuk napja egyrészt lehetőséget nyújt arra, hogy a leendő nyolcadikosok megismerhessék az iskolát, tudtuk meg Zsíros Anikó iskolaigazgatótól, s most első alkalommal a leendő ötödikeseket is meghívták a tanintézetbe, szüleikkel együtt. Másfelől, a már hagyományszerűen a Varadinum rendezvénysorozaton belül megszervezett iskolanap jó alkalmat nyújt arra, hogy tanórákon kívül együtt legyenek és jól érezzék magukat kicsik és nagyok. Ilyenkor a legkisebbek hallgatnak a „nagy” tizedikesekre, együttműködik tanár és diák, „ez egy kicsit más” mint a többi nap.

Csütörtök reggeltől egészen délutánig különféle játékos vetélkedők, szórakoztató programok zajlottak a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban megszervezett hagyományos iskolanapon

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.