Előadás a gondozóközpontban

A Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium diákkórusa látogatott el előadni 2018. május 9-én, szerdán a Caritas Catolica által működtetett Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpontba.

Bihari Naplo - - MAGAZIN -

Fellépésükkel szerették volna megelőlegezni a mennybemenetel csütörtöki ünnepének szellemiségét a bentlakó idősek számára. A műsorban több mint 20 fiatal vett részt, hetedik osztályosoktól tizenkettedikesekig. A diákokat Nacsádyné Csuka Melinda váradolasziban szolgáló tiszteletes-asszony kezdeményezésére és Kövendi Éva zenetanárnő közreműködésével vonták be a programba.

A református iskola kórusa 5 éneket adott elő zongora és gitárkísérettel. A szépkorúak hálás tapssal köszönték meg a fület- és szívet-gyönyörködtetően szép, és magas színvonalú előadást. „Nagyon megható volt. Örültünk mi is, hogy itt lehettünk és szerintem a gyerekek számára is nagy élmény volt” – nyilatkozta a diákokat elkísérő Szakács Zoltán iskolalelkész.

Ökuménia

Nagytiszteletű Veres Kovács Attila lelkipásztor elhunytát követően – aki rendszeresen áhítatot és elmélkedéseket tartott az idősotthonban –, a református egyház felvállalta, hogy a kontinuitást biztosítandó minden szerdán 11 órától istentiszteletet biztosít a Szent Erzsébet Gondozóközpont lakói számára. Ezeken a különleges alkalmakon nem csak az otthon számos református lakója vesz részt szívesen, hanem más vallású lakók is.

„Az ökuménia szellemében igyekszünk közelebb hozni az Isten igéjét azokhoz az idősekhez, akik fizikai értelemben távolabb vannak a templomtól. Nagyszerű ez a környezet, mert az ember itt valahogy egészen közel érzi magát az Istenhez” – nyilatkozta Nacsádyné Csuka Melinda, aki a rövid koncertet követően, a bentlakók körében megtartotta az immár szokásossá vált szerdai református áhítatot.

A Lorántffy református iskola kórusa öt éneket adott elő zongora- és gitárkísérettel – a szépkorúak hálás tapssal köszönték meg

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.