Időszerű téma: kreativitás az oktatásban

Zajlik a Bolyai Nyári Akadémia, a pedagógusok szakmai továbbképzője

Csíki Hírlap - - AKTUÁLIS -

Továbbra is igyekszik eleget tenni küldetésének a Bolyai Nyári Akadémia: a szakmai fórum paradigma- és mentalitásváltást indítana a részt vevő pedagógusok között. A július 9–29. között zajló pedagógiai fórum témája nem is lehetne aktuálisabb: A kreativitás fejlesztése az iskolákban.

Javában zajlik a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége ( RMPSZ) által rendezett 26. Bolyai Nyári Akadémia (BNYA), amelynek témája: A kreativitás fejlesztése az iskolákban. Az Akadémia helyi, csíkszeredai továbbképzéseinek megnyitóját tegnap tartották a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házában, ahol a számos pedagógus mellett más oktatási szakemberek is részt vettek.

Eleget tenni a kihívásnak

A megnyitó a magyar nemzeti himnusz eléneklésével kezdődött, majd Ferencz-Salamon Alpár programkoordinátor kifejtette: a Bolyai Nyári Akadémia mindenkori legfontosabb szerepe, hogy beazonosítsa azokat a témákat, amelyek mind a pedagógusi társadalom, mind a közvélekedés részéről paradigma- és mentalitásváltást igényelnek. Egy rövid, a kreativitásról szóló felvezető után az oktatási szakember rámutatott: az egyik nagy kihívása napjaink közoktatásának, hogy a pedagógusok mennyire tudják a kreativitást, a kreatív gondolkodást beiktatni az oktatásba, illetve mennyire tudnak megfelelni az egyre hangsúlyosabban megfogalmazódó újszerű oktatási és nevelési igényeknek. A megnyitót követő- en a részt vevő oktatók a témához kapcsolódó szakmai előadásokon, ismerkedő szekcióüléseken vehettek részt, késő délután pedig pedagóguspikniket szerveztek. A továbbiakban szombatig vesznek részt az oktatók a pedagógiai fórum továbbképzésein.

FOTÓ: GECSE NOÉMI

Bolyai Nyári Akadémia: képzés, szakmai fórum, találkozási lehetőség pedagógusoknak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.