Hétvégi szabadelőadás Nagyváradon

Erdélyi Napló - - BEHARANGOZÓ -

A Szigligeti Színház Lilliput Társulat előadása, a Kispipi és Kisréce február 18-án vasárnap 11 órától kerül ismét műsorra. Helyszín: Árkádia Bábszínház nagyterme. Vlagyimir Szutyejev azonos című meséjét felhasználva írta és rendezte Szabó Attila.

Valamikor réges-régen, egy távoli galaxisban Vlagyimir Szutyejev írt egy Kispipi és Kisréce című mesét. Ám nem is olyan régen Szabó Attila is írt egy azonos című, de más jellegű történetet. Bár Kispipi és Kisréce itt is megjelenik, ebben a szövegben alapvetően Bátyó (aki Lóri) és Húgi (aki Zsófi) a főszereplő, no meg kettejük viszonya, azaz maga a testvérjátszma. Hirtelen belecsöppentünk a kiscsillagok háborújába? Á, azért ennyire nem durva a helyzet. Bár egy sötét nagyúr minden nagybátyó életében ott leselkedik, ott ólálkodik húgának jelenlétében.

Kérdés, hogy mit kezd vele, hogyan győzi le? És legfőképpen kit? Minderre választ kapunk Nagyinál, falun. Mert bizony egy hét vidéken töltött idő nem csak Nagyi legfinomabb palacsintái, a kert, a háziállatok és a felhőtlen szórakozás ígérete...

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.