A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület ösztöndíja

Erdélyi Napló - - BEHARANGOZÓ -

Az ösztöndíjra pályázhatnak olyan szülők/gyámok, akiknek igazolhatóan kiváló képességű gyermeke a 2017/2018-as iskolai évben magyar nyelven tanult 6., 7., 8., 9. vagy 10. osztályban, és teljesíti az alábbi feltételeket: 1. A család anyagi helyzete nem teszi lehetővé a gyermek továbbtanulását; az egy főre eső reális jövedelem nem haladja meg a havi nettó 650 lejt. 2. A szülő vállalja, hogy támogatás esetén legalább érettségiig tőle telhetően biztosítja gyermeke továbbtanulását magyar nyelven. 3. Csak olyan tanulók szülei pályázhatnak, akiknek gyermeke legalább 8,50-es általánost ért el 6., 7., 8., 9 és 10. osztályban. Az ösztöndíjra 6. osztályt befejezett tanulók szülei is pályázhatnak! Az ösztöndíjat magánszemélyek biztosítják, akik személyesen is figyelemmel követhetik a támogatott tanulók tanulmányi előmenetelét, illetve a családok szociális helyzetét. A cél az, hogy a legtehetségesebbek hátrányos helyzetük ellenére is eljuthassanak középiskolába, majd egyetemre. Ezért a pályázati úton elnyerhető támogatás a Tehetségtámogató Program keretében 7., 8., 9., 10. vagy 11. osztályban kezdődik, és amennyiben a támogatás feltételei adottak, érettségiig tart.

A támogatást az egyesület ösztöndíj-bizottsága ítéli oda a felajánlott támogatások és igénylők számától függően, egységes értékelés alapján.

A pályázati csomag (pályázati felhívás, pályázati adatlap, űrlap a tanuló jellemzéséhez) letölthető a www. nyilasmisi.ro honlapról, igényelhető e-mailen a nyilas_misi@yahoo.com címen, illetve személyesen az Egyesület székhelyén. A pályázat benyújtható postai úton, vagy az Egyesület székhelyén. Az Egyesület címe: Asociaţia de Protejare a celor Talentaţi „Nyilas Misi” 400604 Cluj-Napoca, B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 116, jud. Cluj.

A hiányos pályázatokat az ösztöndíjbizottság nem veszi figyelembe! A pályázat további részleteiről az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni: Telefonszám: 0264-531153, 0787-671137. E-mail cím: nyilas_misi@ yahoo.com. Ügyfélszolgálat: munkanapokon 10 és 16 óra között. Határidő: a pályázatok benyújtásának határideje július 31. (A pályázatnak július 31-ig el kell jutnia az egyesület székhelyére.)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.