A Lilliput Társulatnál

Erdélyi Napló - - NGOZÓ -

Szigligeti Színház szeptember 15-én műsorra tűzi a Túl n című előadását. A zúttal Szabó AnnaRoland Ádámot látg. Az előadást hat ajánlják. Jegyárak: nyugdíjasoknak 10 15 lej. Helyszín: Árz, nagyterem.

Szeptember 16-án 10 órától a legkisebbek számára, 0-3 éves korosztálynak a Kezeslábas című babaszínházi produkciót kínálják megtekintésre. Jegyárak: 0-3 éveseknek ingyenes, a gyerek- és nyugdíjas jegy 7 lej, felnőtteknek pedig 10 lej. Helyszín: Árkádia Bábszínház, kisterem. Jegyeket online a biletmaster.ro honlapon vagy a Szigligeti Színház jegypénztárában válthatnak. Idén ősszel sok szempontból mérföldkőnek számító évad veszi kezdetét a Háromszék Táncegyüttesnél. Öt év után újra folklórműsorral gazdagodik a társulat repertoárja, novemberben jubilál a sepsiszentgyörgyi Népzene- és Néptánctalálkozó (immár 30. kiadásához érkezik), nem utolsósorban pedig minden eddiginél több turné és kiszállás szerepel az intézmény tervei között.

A Háromszék Táncegyüttes szeptember 18-án mutatja be legújabb produkcióját. Az Ivácson László művészeti vezető által rendezett folklórelőadás az első világháború erdélyi vonatkozásairól szól – természetesen a néptánc és a népzene nyelvén.

A Háromszék Táncegyüttes legújabb folklórelőadása keserű-édes emlékezés, táncos-zenés barangolás, amelyben a gyergyói, a Küküllőmenti, a Sajó-menti és az észak-me- zőségi tájegységek magyar, román, illetve cigány népzene és néptánc világába utaztatják a nézőt.

Bemutatóelőadás: szeptember 18án 19 órakor Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban. További előadások Szentgyörgyön 19-én és 20-án, 23-án a gyergyóremetei, Balás Gábor Művelődési Központban, 24-én a gyergyóditrói Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Házban tekinthetők meg.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.