Femeia

La numai 14 ani, am ales să urmez o carieră militară

-

Oadolescen­tă dacă ne uităm la chipul ei de 26 de ani, o femeie puternică și luptătoare când o vedem în uniforma Forțelor Navale. E Ștefana Farcaș, fata care prin ambiție și hotărâre a ajuns să conducă fregata „Regele Ferdinand“, o navă de 60.000 de caiputere, cu care România a avut misiuni reale de luptă după al Doilea Război Mondial.

Cum te-ai descrie pe scurt?

Tânără ambițioasă, sociabilă și dureros de sinceră uneori, cu o pasiune deosebită pentru ceea ce fac și meseria aleasă.

În ce moment a apărut pasiunea pentru nave?

Am ales să urmez o carieră militară la doar 14 ani, când am dat admiterea la Colegiul Militar Național „Ștefan cel Mare“Câmpulung Moldovenes­c. Nu știam ce presupune o carieră de militar, dar cred că așa a fost să fie. Întâmplăto­r, am aflat de această opțiune, iar a doua zi eram hotărâtă că asta vreau să fac.

De ce ai ales Forțele Navale?

În anul 3, Colegiul Militar Național nea organizat o excursie de studii pe la toate categoriil­e de forțe din țară. Deși fiecare are farmecul ei, la Marina Militară am simțit că mia rămas sufletul. Era prima dată în viață când vedeam o navă de război! Sentimentu­l este unul pe care nu am cum săl uit… pur și simplu mia tăiat respirația. Eram fascinată de cum lucrează militarii pe o navă, cum fiecare prin părticica lui contribuie ca ea să îndeplinea­scă misiunea cu succes. Am știut că asta vreau: să fac și eu parte din această mare echipă.

 ??  ?? Mama nu a fost de acord cu Marina până nu am fost declarată admisă.
Mama nu a fost de acord cu Marina până nu am fost declarată admisă.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania