Su­pă cre­mă de gu­lii

Gradina Mea de Vis - - Savoare -

Rețe­tă pen­tru 4 per­soa­ne Timp de pre­pa­ra­re: 35 mi­nu­te

500 g gu­lii cu frun­ze, 1 ce­a­pă, 1 cățel de us­tu­roi, 100 g tul­pini de țe­li­nă, 3 lin­guri de unt, 500 ml ze­a­mă de le­gu­me, 200 g smântână, sa­re, nu­cșoa­ră, 4-5 fe­lii de ba­ghe­tă

1. Gu­li­i­le se cu­răță de coa­jă și se taie mă­runt; frun­ze­le de­li­ca­te se păs­tre­a­ză pen­tru de­co­ra­re. Ce­a­pa și us­tu­roi­ul se cu­răță și se taie cu­bu­lețe. Tul­pi­ni­le de țe­li­nă se cu­răță și se taie mă­runt.

2. Se încing 2 lin­guri de unt și se că­lesc ce­a­pa, us­tu­roi­ul și țe­li­na. Se adau­gă gu­li­i­le, se toar­nă de­a­su­pra ze­a­ma de le­gu­me și se fi­er­be to­tul cca 10 mi­nu­te la foc me­diu. 3. Su­pa se pa­se­a­ză, se adau­gă smântâna și se con­di­men­te­a­ză du­pă gust cu sa­re și nu­cșoa­ră.

4. Res­tul de unt se încin­ge într-o ti­gaie. Fe­li­i­le de ba­ghe­tă se taie cu­bu­lețe și se pră­jesc în unt, până de­vin cru­toa­ne.

5. Frun­ze­le de gu­lii se bla­nșe­a­ză 2-3 min. în apă cu sa­re clo­co­ti­tă. Su­pa se toar­nă în far­fu­rii și se or­nea­ză cu frun­zu­lițe­le de gu­lii.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.