Megyei utak javítása Gyergyószéken

Gyergyói Hírlap - - AKTUÁLIS - B. K.

Megyei utak nyári karbantartási munkálatai zajlanak, gödröket tömnek be, sáncot, átereszt takarítanak, kis hidakat javítanak fel – adja hírül Hargita Megye Tanácsának sajtóközleménye.

Elvárás az érintett községek vezetőitől, hogy kövessék a folyamatot, hogy a dokumentációban szereplő anyagmennyiség valóban feldolgozásra kerüljön, és a megszabott határidőn belül minden tervezett munkálat megvalósuljon – mondja Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke. A lakosság is beleszólhat: a munkálatokkal kapcsolatos észrevételeiket a dispeceratdrumuri@ judetulharghita.ro címen vagy a 0266-207 774-es készenléti számon jelezhetik.

Gyergyószéki útjavítások

December 10-ig kell befejeződjenek az útjavítási munkálatok. Itt a Viaduct-Multipland Kft. dolgozik, és a dokumentáció szerint először a 127-es megyei úton dolgoznak Tölgyes és Cengellér között, itt sáncok, átereszek takarítására, kövezésre kerül sor. A 174A jelzésű út mentén, Orotván kövezés, Bélborban útpadka feljavítása, átereszek takarítása szerepel, a 174C szakaszon, a megyehatár és Bélbor között pedig padka és sánctakarítás. Továbbá a 127-es, Ditró– Tölgyes útvonalon kövezésre, padkavágásra, sánctakarításra kerül sor. Ezenkívül a 126-os út mentén, a Vasláb és Újfalu közötti kövezett szakaszon padkavágás és kövezés lesz. Alfalu és Szárhegy között szintén sor kerül karbantartási munkálatokra. A cég az útkarbantartást a 138-as, libáni aszfaltozott úton folytatja, ahol padkavágás és sánctakarítás szerepel a tervben. Dolgoznak a 153C jelzésű úton is, Remete és Maros megye határa között, itt szintén kövezés, padka-és sánctakarítás történik. A 153D úton, Remete és Várhegy között kövezésre és sánctakarításra kerül sor.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.