Könnyebbség a nézőknek: Figura-belépők a Biletmasteren

Gyergyói Hírlap - - AKTUÁLIS - PETHŐ MELÁNIA

Online jegyvásárlási lehetőséget kínál a nézőknek a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, ugyanakkor az új lehetőség mellett továbbra is megszokott rend szerint szolgálja ki belépőkkel a programjai iránt érdeklődőket az intézmény. Az „internetes jegyiroda” elérhető a Figura honlapjáról is, aminek tartalma további újdonságokkal is bővült.

A magyar mellett román és angol nyelven is megtalálható most már a Figura honlapján a legtöbb tartalom, elsősorban azok, amelyek az előadásokra, a szereposztásra vonatkoznak. Újítás továbbá, hogy egy- egy előadásról követhető, hogy hányszor játszották a bemutató óta, illetve az, hogy az egyes előadásokat milyen korosztályú nézőknek ajánlják – számolt be sajtótájékoztatón Albu István színházigazgató. Legnagyobb változtatásként az online jegyvásárlási lehetőséget említette. A Jegy- mester ( Biletmaster) által nyújtott előnyöket ecsetelve hangsúlyozta, manapság már követelmény az online jegyérté- kesítés minden olyan intézménynél, ahol a beléptetés jegyek alapján történik. A látogatónak/nézőnek jelent köny- nyebbséget, lévén, hogy nem kell jelentős időt szánjon a jegyek megvásárlására, illetve a sorban állás kellemetlenségeitől is megszabadul – hangsúlyozta Albu. „A legfontosabb hozadéka ennek a módszernek, hogy túlhajszolt világunkban, amikor lassan semmire sincs időnk, egyfajta kényelmet biztosít a nézőknek. Színházunk számára pedig hozadék az, hogy méginkébb előre kell gondolkodjunk, és minden áron tartanunk kell magunkat a meghirdetett programhoz” – emelte ki. Hozzátette, a Figura által szervezett fesztiválok sok olyan nézőt vonzanak, akik távolabbi településekről érkeznek Gyergyóba, számukra kiemelten könnyebbség az alkalmazás által kínált lehetőség.

Az online jegyvásárlás minden okos eszközről lehetséges. Bárki beszerezheti a belépőt, akinek banki számláján rendelkezésére áll az ellenérték összege; a jegy árán kívül semmilyen plusz költség nem terheli a vásárlót. Csak a teljes értékű belépők megvásárlására van lehetőség, a kedvezményes jegyekért, illetve helyfoglalásért továbbra is a megszokott eljárásokat kell alkalmazni. Változás, hogy ezentúl a bemutatókra egységesen 20 lejbe kerülnek a belépők – hívja fel a figyelmet a színházigazgató.

A jegyvásárlás a Biletmaster vagy a Figura honlapjáról lehetséges, a megjelenő utasítások betartásával. A több lépésből álló folyamat végén lehetőség van a vonalkóddal ellátott jegy kinyomtatására, de aki nem teszi ezt meg vagy elfelejti magával vinni a belépőt az előadásra, elégséges, ha telefonján mutatja meg azt a belépésnél. A Jegymester alkalmazás bevezetésével újdonság, hogy nemcsak a nagytermi, hanem a stúdió-előadásokra is számozott helyre szóló jegyek válthatók.

FOTÓ: PETHŐ MELÁNIA

Interneten is lehet jegyet vásárolni a Figura előadásaira

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.