Az elődöntőre kell készülni

Vereséggel zárult az alapszakasz

Gyergyói Hírlap - - SPORT - GERGELY IMRE

Ahhoz képest, hogy egy tét nélküli alapszakasz-záró meccs volt, nem vette félvállról a Progym a kedd esti brassói fellépését. Azt láthatták a nézők, hogy a piros-fehérek célja: megmutatni a Coronának, hogy a rájátszás korántsem lesz könnyű feladat. Ahogy két hete, most is apróságokon múlt, hogy a házigazdák örülhettek a végén.

Először is minden Progymszurkoló köszönetet mondhat Sütő Örsinek. Ő nem a csapat játékosa, vagy a stáb tagja, de nagyon fontos szerepet vállalt fel. Telefonján élőben közvetítette a mérkőzést, amit az interneten így sok százan követhettek.

Így láthatták, amint Macmillan megszerezte a vezetést, és Nimenko egyenlített, döntetlenre hozva ezzel az első harmadot. A játék képe alapján reális volt az eredmény, a szervezetten játszó Progym nem hagyta élni a papíron erősebb kerettel rendelkező kék-sárgákat. Sőt, rögtön a második harmad elején Bucenko már a mieinket hozta előnybe. Ez azonban nem sokat tartott, Tranca és Macmillan góljaival fordított a Corona. Boriszenko egyéni akcióból 3–3-ra alakította az eredményt, ami lehetett volna akár 3–4 is a mieink javára, ha Novak szólója után a korong a hálóban köt ki. De sajnos, kimaradt a nagy lehetőség, és Mihály második találata ismét a Corona egygólos vezetését eredményezte. Az utolsó húsz percben a Brassó igyekezett eldönteni a meccset, a gyergyóiak pedig mindent megtettek az egyenlítésért. Az állás azonban nem változott egészen az 59. percig, amikor a mindent egy lapra feltevő Progym lehozta az egyébként nagyon jól védő Szakácsot, és az üres kapuba Nagy István belőtte az 5–3-as végeredményt jelentő gólt.

Brassói Corona– Gyergyószentmiklósi Progym 5– 3 (1– 1, 3– 2, 1– 0), gólszerzők: Logan Macmi l lan (3.), Daniel Trancă (28.), Mihály Árpád (35., 38.), Nagy István (59.), illetve Dimitrij Nimenko (9.), Nikita Bucenko (21.), Pavel Boriszenko (37.).

A piros-fehérek számára ez volt az utolsó meccs az alapszakaszban, amelyből még a brassóiak öt elmaradt mecscse van hátra. Ezek a mérkőzések már csak a Dunărea és a Steaua számára fontosak. Az már régen eldőlt, hogy a Csíkszeredai Sportklub az első helyről várja a rájátszást, és a keddi találkozón az is végleges lett, hogy a Corona a második és a Progym a harmadik.

A negyedik helyet a Dunărea érheti el, ha ma és holnap a Galacon zajló mérkőzéseken legalább öt pontot gyűjt a Corona ellen. Ha egy pontot sem tud szerezni, akkor már tét nélküli lesz a hétfői Corona– Steaua mérkőzés is, és Catrinoiék lesznek a Sportklub ellenfelei az elődöntőben. Ha azonban egynél többet és ötnél kevesebbet érnek el a galaciak, akkor a Steaua maga vívhatja ki a rájátszásba jutást Brassó ellen.

A jégkorongbajnokság állása: 1. Csíkszeredai Sportklub 80 pont (30 mérkőzés), 2. Brassói Corona 55 (25), 3. Gyergyószentmiklósi Progym 55 (30), 4. Bukaresti Steaua 33 (29), 5. Galaci Dunărea 32 (28), 6. Bukaresti Sportul Studențesc 0 (28).

Az alapszakasz hátralévő találkozóinak programja: Február 15.: Dunărea–Brassó. Február 16.: Dunărea–Brassó. Február 17.: Brassó– Sportul. Február 18.: Brassó– Sportul. Február 19.: Brassó– Steaua (18.30).

Az elődöntők programja A jégkorongszövetség közzétette az elődöntők és a döntő, illetve kisdöntő programját. Eszerint a Progym március 7-én és 9-én az alapszakasz-második Corona otthonában játszik. Az elődöntő három nyert mérkőzésig tart, és Gyergyószentmiklóson folytatódik március 11-én, és ha szükséges, akkor 13-án. Ha 5 meccsig kitolódik a párharc, az 15-én zárul majd le Brassóban.

A másik ágon is ugyanezeken a dátumokon játszik a Csíkszeredai Sportklub a Dunăreával vagy a Steauával.

A döntő négy nyert mecscsig tart. Az első négy összecsapást március 17-én,18-án, 21-én és 22-én rendezik, és ha még nem dől el a küzdelem, 24én, 26-án és 28-án rendezik a további mérkőzéseket.

Az elődöntő két vesztese az egyik fél három győzelméig küzd a bronzéremért. Az időpontok: március 17-18., és 21. Ha tovább folytatódik, akkor 22-én és 24-én is játszanak.

FOTÓ: MAXIMILIAN MILATA/ PROGYM FACEBOOK

A Progym és a Corona az elődöntőben is találkozik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.