Csapon nem, az úton folyik az ivóvíz

Rés miatt bosszankodnak a Kápolna utca felső részén lakók

Gyergyói Hírlap - - ÁLIS - PETHŐ MELÁNIA

atni, semmi küncs abban, hogy dáskor pocsolya úton, és az sem an ilyenkor, hogy ként fagyott ákon kell zötynek az autók, a ószentmiklósi a utcában viem a tavasz e” hirtelen. dt vezetékből g a víz, kupacoka gödrökben emlett latyak. Ez az egyik része a sből származó etlenségeknek. abb, hogy a meglt nyomás miatt felső feléig nem víz.

ősz végén hibásodott eg a vezeték. Emiatt nnyira lecsökkent a ogy a dombon lévő háznem ér el a víz. Azaz, mikor az utca alsó rékók nem használják, rdogál, de mivel szomilyenkor tartályokba k gyűjteni, nem mindig nkinek” – vázolja a helygyik érintett. Benedek a hozzáteszi, a gyen- ge víznyomás nem szokatlan az adott városrészen, eddig viszont csak nyáron, a locsolások időszakában voltak gondjaik az ott lakóknak. A problémához hozzátartozik, hogy az egyik szomszédos utcában „éjjel-nappal” folyik a víz az utcai csapon, csökkentve az amúgy is gyenge nyomást – mondja a panaszos. Hozzátette, tavaly ősszel telt be a pohár, amikor a vízhiány miatt szégyenkezniük kellett külföldi vendégeik előtt. Kutat ásattak. Rajtuk kívül még további három szomszéd is ezt a megoldást választotta. „Mintha visszafelé tartanánk az időben. A 21. században a vezetékes víz megléte mellett kutakat kelljen ásatni?!...” – méltatlanko- dik Zsuzsanna. Az is bosszantja, hogy így most pluszkiadással is számolniuk kell, lévén, hogy árammal működik az a rendszer, ami a kútból a házba juttatja a vizet, és azt a vízmennyiséget is fizetni kell, ami a vázolt körülmények mellett a városi hálózatról kicsöpög.

A csőtörést természetesen jelezték az illetékeseknek – válaszolta kérdésünkre Bajkó Zsuzsanna. Elmondta, az alpolgármester a bejelentést követően szemre is vételezte a problémát, és tudatta a lakókkal, hogy fagyban nem lehet földmunkát végezni. „Azóta már többször felolvadt. Meg lehetett volna csinálni” – teszi szóvá Zsuzsanna.

Még várat magára a megoldás

„Olyankor ütötte fel a fejét a probléma, hogy azzal már a fagyok miatt nem lehetett foglalkozni. Jelenleg is e miatt várat magára a gond orvoslása” – válaszolta lapunk megkeresésére Fórika Krisztina, a városháza szóvivője. Az alpolgármester ígéretét tolmácsolva hozzátette, amint az időjárás megengedi – vélhetően már húsvét után – igyekeznek megoldani a problémát. „Mivel ez mélyásással jár, amíg a fagyok tartanak, a munkát nem lehet elvégezni. Sajnos, egyelőre csak az a pont ismert, ahol a víz utat tört magának, de nem biztos, hogy a baj forrása is ott van. Volt már rá több példa, hogy ilyen meghibásodás esetén egy egész utcányi szakaszt fel kellett ásni, amíg megkerült a baj forrása” – idézte Len Emilt a szóvivő.

A terheltség miatti gyenge víznyomással kapcsolatban azt a választ kaptuk a városházáról: a vízszivárgás orvoslásával egy időben ennek a gondnak is utánajárnak, és igyekeznek megoldást keresni rá az illetékesek. Az Alma és a Fecske utcák kereszteződésében lévő utcai csap nem megfelelő használatával kapcsolatban pedig az alpolgármester azt látja megoldásnak, ha mélyebbre ássák, zárórendszerrel látják el és „téliesítik” azt.

A SZERZŐ FELVÉTELE

A pocsolya nem a megolvadt hó eredménye. A városi vezetékből szivárgó vízből gyűlt össze

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.