Mányok adhatnak esélyt a szívműtétre

Gyergyói Hírlap - - AKTUÁLIS - PETHŐ MELÁNIA

hetőleg ma Marosen választ kap arra a entmiklósi Udvari csamikor kerülhet sor a 74 családfő életmentő szívAz operációhoz szükséalap egy részét, 8078 lejt ak köszönik Udvariék. 23-ra volt előírva karzakvizsgálatra, az álás felmérésére Udvari y ma fiával, Attilával árhelyen tartózkodik a ős ember. Szívbetegséperációra van szükség, már néhány hónapja a tött nyugdíjas személy, y az is tisztázódott, a ást mihamarabb kelle- ne elvégezni. A család információi szerint 10 ezer lejbe kerül a gyűrű felhelyezése, mely Udvari szívét és életét mentené meg. A szükséges pénz összegyűjtéséhez, más módja nem lévén, egy segélykérés megfogalmazása után látott hozzá a beteg fia, Attila. Ő édesapja ápolására fordítja minden idejét, édesanyja meghalt, így az apa és fia egyetlen jövedelemforrása a nyugdíj. Abból a számlákra és élelemre telik valahogy, ilyen orvosi beavatkozásra nem. A támogatási kérést felpártolta a sajtó, így juttatva el a hírt az egész országba, segítette a Szent Miklós plébánia, engedélyezve, hogy pénzgyűjtő dobozokat helyezhessenek el a templomban, és több üzletes is, ahol szintén adománydobozok kerültek a pultokra. Attila számlát is nyitott, oda is érkeztek adományok, például egy nagyváradi személy 1000 lejt utalt át. Ez volt a legnagyobb adomány egy összegben, de érkezett pénzbeli segítség Háromszékről, Csíkszeredából is Gyergyószék mellett. A Gyergyói Hírlapnak is alkalma nyílt adományokat átvenni és továbbítani a családnak.

Tegnap szedték össze az adománydobozokat, és számolták meg a különböző utakon érkező „gyorssegélyt”. Délben a Gyergyói Hírlap szerkesztőségében találkoztunk Attilával. Elmondta, 7278 lej a végösszeg, melyet édesapja nevében is hálásan köszön, áldott húsvétot kívánva minden nagylelkű adakozónak, kérve, hogy Isten fizesse meg mindenki nagylelkűségét. Alig telt el fél óra azt követően, hogy lezártnak tekintettük az adománygyűjtést, amikor egy ifjú hölgy kopogott be a szerkesztőségbe: gyűjtünk-e még Udvari Mátyásnak, mert ő borítékot hozott. Név nélkül adná át. 800 lej volt benne. Így lett a végöszszeg 8078 lej, ezzel indulnak, azt remélve, sikerül a kapott pénzt Udvari Mátyás életének meghoszszabbítására felhasználni. Ígérték, tájékoztatnak, hogy az adakozókhoz is eljussanak a hírek a fejleményekről

Akár az elmúlt években, Gyergyószent miklóson idén is megszervezi a WWF által kezdeményezett Föld órája elnevezésű nemzetközi eseményt az Ifitéka. Arra kérik a lakókat és a vállalkozásokat, hogy holnap, március 24-én este fél kilenc és fél tíz között kapcsolják le/ki a nem létfontosságú elektromos berendezéseiket, hogy ezzel energiát spóroljanak meg, valamint felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére.

A rendezvény gyertyás felvonulással veszi kezdetét. A felvonulók 8 óra 20 perckor indulnak a Szent Miklós szobortól és a művelődési házig menetelnek, ahol különböző programokkal várják őket és minden érdeklődőt a szervezők.

ARCHÍV FELVÉTEL: PETHŐ MELÁNIA

Egy órányi sötétség. Idén is programokkal várja az érdeklődőket az Ifitéka

A SZERZŐ FELVÉTELE

mint egy hónapja látott adománygyűjtéshez Udvari Attila

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.