Bbféle lehetőség a folytatásra

Ljük, vasárnap még elődöntőt játszik a Progym

Gyergyói Hírlap - - T - GERGELY IMRE

tánk után zajtörtökön este a ószentmiklósi m–Brassói elődöntő párrmadik felvoy nem tudunk molni arról, hogy ént a mérkőzéelődöntő továbramjára, illetve tásra többféle könyv létezik.

elezzük a legjobb leheet, azaz, hogy tegnap győztek a piros-fehénnek folyományaként 18.30-tól negyedszerecsapnak a felek. Toa bizakodó verziónál számoljunk azzal, s győzelemmel örvenmeg a gyergyóiak. Ez edig vasárnap 18.30sóban kezdődik el a eldöntő ötödik mérs miért ne reményabban, hogy minden zurkoló álmát valóra is nyernek a mieink? esetben jöhet a dönta először. Így márciszerdán az aranyért ata első mérkőzésén lyára a Progym. Ez egyik (és persze száz ideális) lehetőség a vábbi programjára von.

További lehetőségek

Kétségtelen, benne van a pakliban az is, hogy mégsem lesz döntő. De ebben az esetben is háromféle eshetőség mutatkozik. A jégkorongszövetség kiírása szerint a döntő és a kisdöntő két nappal azután kezdődik, hogy az elődöntők befejeződnek. Vasárnap és hétfőn a bronzért folyó párharc első két meccse jön a Steauával, ha az a lehetőség valósul meg, hogy a csütörtöki nap vereséggel zárult a Progym számára, és a másik ágon is eldőlt a párharc, azaz a tegnap a Csíkszeredai Sportklub harmadszorra is legyőzte a Steauát. Ha valamelyik elődöntő a negyedik meccsen, azaz ma dől el, akkor mindez tolódik egy nappal, vagyis hétfőn és kedden kezdődik a Progym–Steaua bronzcsata. Ha vasárnapra marad a döntés, és ez a mi szempontunkból rosszul alakul, akkor a két nap pihenő után szerdán és csütörtökön jön a kisdöntő első két mérkőzése.

Idegenben kezdődnek a helyosztók

Attól függetlenül, hogy az aranyért zajló, négy nyert meccsig tartó sorozatban, vagy a három győzelemig tartó bronzcsatában játszik-e a Progym, azt már tudni lehet, hogy az első két mérkőzés az ellenfél otthonában lesz. Ugyanis a szabályzat úgy szól, hogy a helyosztókon az 1-es számú elődöntőből továbbjutó, illetve kieső csapat a kedvezményezett. Vagyis akár a Steauával, akár a Sportklubbal és akár a döntőben, akár a kisdöntőben játszik is a Progym, mindenképpen vendégként szerepel az első két mérkőzésen. Ugyanakkor, ha végig kinyúlik a küzdelem (7, illetve 5 meccs alatt dől el a végső sorrend), akkor az ellenfél otthonában zajlik majd az utolsó felvonás. Ha a Sportklub lesz az ellenfél, akkor nincs kérdés, Csíkszeredába kell utazni a helyosztóra, ha viszont a Steauával kell játszani, akkor újabb kérdés merül fel: hol rendezik a „hazai” mérkőzéseiket Timaruék? Ebben a szezonban Brassó volt az átmeneti otthonuk, de már láttunk olyant, hogy a Steaua máshová vitte el a meccseit.

A döntő és kisdöntő mérkőzések kezdési időpontjai egyelőre nem ismeretesek. Elméletileg 18.30-kor kezdődnének a mérkőzések, de az esetleges televíziós közvetítések miatt ez változhat. Lapzártánk idején azonban semmiféle jele nincs annak, hogy valamelyik tévécsatorna műsorára tűzné a romániai jégkorongbajnokság döntőjét vagy kisdöntőjét.

A legjobb forgatókönyv az volna, ha vasárnap is nyerne a Corona ellen a Progym

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.