Ndőrség a kisbusz és a teherautó vezetőjének engedélyeit is vizsgálja

Gyergyói Hírlap - - ÁLIS -

zakértő bevonásával, ljárás keretében vizsmagyar hatóságok a celi közúti baleset köt. András Tamás rendóvivő a nyomozás fol, a vizsgálat tárgyáról e a lapcsaládunknak. re nem erősítik meg hatóságok a ceglédözúti balesetben véthozzátartozóinak váderint a kilenc halálos követelő tragédiát a felelő útviszonyok, iltlen sofőr C kategóriványának hiánya okozngeteg találgatás megajtóban, számos feltézeket a rendőrség nyiln nem kommentálhatálatnak minden körüli kell terjednie, ami a ekövetkezésében közott. A nyomozás közzabad kijelenteni, hogy dolog okozhatta a traldául az út minősége terelések” – mondta el megkeresésére Ands, a Pest Megyei Rendányság szóvivője. Hozz eljárás végén lesz lúzió hogy a rendőr hatta a balesetet, de amíg a vizsgálat nem zárul le, addig a sajtóértesüléseket, találgatásokat nem szabad szakmailag kommentálni.

Mint arról korábban beszámoltunk, május 22-én a magyarországi Ceglédbercel közelében egy Maros megyei mikrobusz ho a 4-es főúton. A frontális ütközésben a kisbusz valamennyi utasa, kilenc román állampolgár vesztette életét, a teherautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. A média híradásai szerint a kisbusz sofőrje „élőben” közvetített telefonjáról az egyik közösségi portálon amikor a baleset a közvetítéséhez fűzött kommentár olvasása vonta el a figyelmét a szembe jövő teherautóról.

Ugyanakkor a vétkes sofőr – aki egyébként nem rendelkezett a személyszállításhoz szükséges engedéllyel – hozzátartozói azt állítják, hogy a másik sofőrnek nem volt tehergépkocsi ve ájú) jogosítványa. András Tamás ezt a feltételezést sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudja. „Az elhunytak oldaláról vizsgáljuk a személyi körülményeket, nyilván itt a sofőr szempontjából, hogy volt-e vezetői engedélye, a jármű műszaki állapotát, valamint okmányait. Ugyanígy a másik oldalt is megnézzük, a teherautó vezetőjének a személyi körülményeit, engedélyeit, valamint a tehergépkocsi műszaki állapotát, okmányainak érvényességét. Ez mind a vizsgálat tárgya, de mivel ez folyamatban levő nyomozás, tényszerűen nem mondhatok tájékoztatást ezekről az eredményekről” – fogalmazott a rendőrségi szóvivő. Kifejtette, bár a nyomozás és a vélemények beszerzése folyamatban van, ez várhatóan elhúzódó ügy lesz, tekintve a baleset súlyosságát, a hatóságoknak több szakértőt kell bevonniuk, illetve a vizsgálatok komplexebbek lesznek. Az üggyel kapcsolatban még elmondta, hogy nem került sor gyanúsított kihallgatására, mivel a balesetet büntető eljárás keretében vizsgálja a rendőrség, és ilyenkor nincs feltétlenül szükség arra, hogy konkrét személy ellen irányuljon

FOTÓ: MTI/MIHÁDÁK ZOLTÁN

A baleset súlyosságára való tekintettel a hatóságoknak több szakértőt kell bevonniuk a vizsgálatokba

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.