Úszik a marosvásárhelyi reptér átadása

Ezdődött a visszaszámlálás, de a vártnál egy kicsit többet tart

Gyergyói Hírlap - - AKTUÁLIS - SIMON VIRÁG

timistább forgatókönyv szerint is csak júnin lesz működőképes és minden engedély ban a marosvásárhelyi repülőtér.

ár biztos, hogy a júni-ére betervezett törökági charter és a júnibetervezett dortmundi fog a marosvásárhelyi nia Nemzetközi Repükezni, sem onnan felint ahogyan a június mingeni gép is Kolozsl majd le, és onnan vit Németországba. Pereptérigazgató lapcsak elmondta: a szerzőmidő még nem járt le, atok kilencven százavan, tíz százaléka maA megnyitásig a repüakhatóságnak számos l elvégeznie – vizsgáll a kifutópálya állókéés ez alapján határozogy milyen kapacitású ek fogadására lesz alreptér, de szükség van távolság mérésére, a biztonsági övezetének e is.

Nem számítanak további akadályokra

Miután megtörténik az átadásátvétel, a szakhatóság számos tesztet és próbarepülést végeztet, és ezek eredményétől függ a működési engedély kibocsátása. Peti András elmondta, hogy mindent az előírásoknak megfelelően végeztettek el, így a működési engedély megadásának nem kellene akadályba ütköznie. A vásárhelyi légikikötő igazgatója kérdésünkre elmondta, azt szeretnék – és erre valós esély van –, hogy a június 25-ére, hétfőre betervezett charterjáratokat már fogadni tudja a Transilvania reptér, illetve június 26-án a dortmundi járat is már Marosvásárhely repterére érkezzen.

Ami az esetleges új járatok beindítását illeti, Peti András korábban elmondta, készítettek egy felmérést, hogy megtudják, hova repülnének legszíveseb- ben a reptér által kiszolgált utasok. A válaszok ismeretében tárgyaltak a légitársaságok képviselőivel, de egyelőre nem mond- ta el, hogy konkrétan melyekkel, azt viszont igen, hogy mindenképp szeretnék, ha Bukarest a célpontok között szerepelne, hi- szen jelenleg Marosvásárhelyről hatórás az autóút a román fővárosig.

FOTÓ: HAÁZ VINCE

A vártnál tovább tartanak az első felszállást megelőző munkálatok a reptéren

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.