Tudományos diákkonferencia

Gyergyói Hírlap - - AKTUÁLIS - KOSZTI RÓBERT, 12. A

A Fogarasy Mihály Műszaki Szakközépiskola keretei között működő Unikornis Diákkör megrendezte a már több éves hagyománynak örvendő Unikornis Diákkonferenciát. A rendezvény 15. kiadását május 31-én, délután tartották az iskola dísztermében.

A konferencia célja, hogy a résztvevő diákok, akár előadókként, akár hallgatókként olyan élményekkel gazdagodhassanak, amelyek hasznosak lehetnek a továbbtanulásban és az életben. Megtapasztalhatják, hogy nem csupán rendelkezni kell egy bizonyos mondanivalóval, hanem érthetően közölni is kell azt. A dolgozatok elkészítésekor, a kutatás időszakában, illetve a bemutatók során megtapasztalhatják, hogyan kell színvonalasan előadni egy kutatómunkát. Továbbá lehetőségük van elmélyülni olyan te- rületeken, amelyek érdeklik őket, de amelyek kibontására nincs lehetőségük a tanórák során.

A 15. Unikornis Diákkonferencia előadói bemutatták azokat a dolgozataikat, amelyekkel a 20172018-as tanév során a TUDEKen és a Csűrös István Emlékversenyen vettek részt, illetve nyertek díjakat. Dolgozatot mutatott be Szőcs Bernadett (10. A) Az Árpádkori Csonkatorony címmel, Láng Aliz (11. A) Köszönjük Nicolae Ceauşescu?! címmel, valamint Pál Henrietta (10. A) „Úgy álljunk a háborúhoz, hogy más is férjen oda…” és A telefonom a szerelmem. A mobiltelefon használatának vizsgálata a fiatalok körében címmel. Ez utóbbival a diáklány harmadik helyezést ért el a Csűrös István Emlékverseny regionális szakaszán.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.