El az Erste Liga a Gyergyói Hoki Klub számára

Gyergyói Hírlap - - T -

gyói Hoki Klubot hivafelvette a Román Jégzövetség ( RJSZ) azon ek közé, amelyek a jégort keretében működz nincs akadálya ana GYHK a hazai bajban csapatot/csapatoon. Az új gyergyói klub egkapta az RJSZ engegy a felnőtt férfi jégkoat elindulhasson nem- zetközi színtéren, azaz az Erste Ligában.

Most már csak egy jóváhagyás szükséges ahhoz, hogy a 2018/2019-es idényben Gyergyószéknek Erste Ligás csapata legyen. Ezt a Magyar Jégkorong Szövetség az ígéretek szerint a napokban fogja kiadni – írja közleményében a GYHK.

Jó előjel, hogy a Liga jelenlegi tagjainak nagy többsége pozi- tívan szavazott a Gyergyói Hoki Klub jelentkezéséről, és javasolja az MJSZ-nek csapatunk felvételét a versenysorozatba. Ugyanígy megkapta a támogató szavazatok nagy többségét a másik két új jelentkező, a Budapesti Vasas és a Debreceni DEAC is.

Az RJSZ egyébként a GYHK mellett a Brassói Corona és a Csíkszeredai Sportklub számára is megadta az engedélyt az Erste Ligában való részvételre, valamint a Galaci Dunărea csapatának is. Ennek ellenére, nagy valószínűséggel a Dunărea nem lesz szereplője a következő idényben, hiszen a ligatagoknak és az MJSZ-nek sem jelezte időben ezen szándékát.

A RJSZ arról is határozott, hogy az Erste Ligában játszó csapatok egymással szembeni mérkőzései a romániai jégkorong bajnokságba is beszámítanak.

Az Erste ligás kluboknak továbbra is alkalmazkodniuk kell a romániai bajnoki és a Románia Kupa programjához is.

Egyelőre még nem lehet tudni pontosan, hány csapat lesz részese az Erste Liga következő idényének. A Miskolc és a MAC valószínűleg a szlovákiai Extraligában indul. Mindkét klub azt tervezi, hogy az Erste Ligában farmcsapatot indít.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.