Romania Libera

Florin Cîțu: România primește prima tranșă de 3 miliarde euro din instrument­ul SURE

Prima tranșă din instrument­ul SURE de finanțare oferit de Uniunea Europeană urmează să fie disponibil­izată în următoarel­e zile.

- petronel.tudor @romanialib­era.ro

România va primi 3 miliarde euro dintr-un împrumut total de 4,1 miliarde de euro solicitat de țara noastră Uniunii Europene pentru susținerea financiară a mai multor măsuri adoptate de Guvern pentru atenuarea efectelor economice negative generate de pandemia de coronaviru­s. Banii vor fi utilizați pentru finanțarea deficitulu­i bugetar, a cheltuieli­lor legate de plata șomajului tehnic, a programulu­i flexibil de muncă și susținerea unor cheltuieli din domeniul sanitar.

„În câteva zile vom primi prima tranșă din instrument­ul SURE, 3 miliarde euro, acordat României de Uniunea Europeană în cadrul instrument­ului SURE, conform cererii părții române, parte a unui împrumut în valoare de cca. 4,1 mld. euro pentru susținerea a 9 măsuri adoptate de Guvernul României în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19.”, a anunțat miercuri Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

Din punct de vedere al costurilor împrumutul­ui, creditul este acordat în aceleași condiții financiare la care Comisia Europeană s-a împrumutat de pe piața bancară pentru susținerea țărilor membre cu finanțări aprobate prin programul SURE.

Prima tranșă de 3 miliarde euro din împrumutul contractat de România are

 ??  ?? o maturitate de 14 ani și jumătate, a mai precizat ministrul Finanțelor. ■
o maturitate de 14 ani și jumătate, a mai precizat ministrul Finanțelor. ■

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania