Látogatási tilalom és korlátozás

Influenzás megbetegedések a székelyudvarhelyi és csíkszeredai kórházakban

Udvarhelyi Híradó - - AKTUÁLIS - MOLNÁR RAJMOND, SZÉCHELY ISTVÁN

Az influenzás megbetegedések miatt hétfőn elrendelték a beteglátogatás korlátozását a székelyudvarhelyi kórházban, a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban és összes alegységében pedig teljes látogatási tilalmat vezettek be.

Aszékelyudvarhelyi kórházban egy beutalt beteg esetében felmerült az influenzafertőzés gyanúja pénteken, és hamarosan a fővárosi laborvizsgálat igazolta a kór jelenlétét a pácienstől vett biológiai mintákban. Az egészségügyi intézmény vezetése ezt követően rendelte el, hogy a betegek egyszerre csak egy látogatót fogadhatnak és a hozzátartozók csak öt percet tölthetnek a kórteremben – tájékoztatott a szigorításról Lukács Antal igazgató. Hozzáfűzte, az intézkedés része az is, hogy felhívják a beteglátogatók figyelmét a kötelező kézmosásra, a személyzetnek pedig védőmaszkot kell viselnie. A beteglátogatás korlátozásáról szóló tudnivalókat a kórház bejáratánál kifüggesz- tett tájékoztatón hozzák a látogatók tudomására.

Teljes tilalom a megyei kórházban

A csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban és annak összes alegységében teljes látogatási tilalmat rendeltek el hétfőtől – értesítette a Csíki Hírlapot Demeter Ferenc kórházmenedzser. Az intézményvezető elmondta, az intézkedésre az influenzaszerű megbetegedések halmozott előfordulása, illetve az egyre súlyosbodó kórképek miatt van szükség.

Mint ismeretes, február első hetében meghalt Csíkszeredában egy krónikus betegségben szenvedő, 65 éves asszony, aki influenzavírussal fertőződött, és valószínűleg későn fordult orvoshoz.

FOTÓ: BARABÁS ÁKOS

Az influenza megjelenése miatt szigorították a beteglátogatást

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.