Tványosan lebuktak

Lvétellel az illegálisan szemetelők ellen

Udvarhelyi Híradó - - ÁLIS - KOVÁCS ESZTER

elés közben ért tetten két betfalvi férkelykeresztúri Mihálydeák Antal. A férfi zással foglalkozik, és múlt héten a Nagybözsefalvi szakaszán pontosan azt kapta gre drónjával, amint a tettesek egy szekéradékot pakolnak le a folyómeder szélén. Az kivizsgálás indult, a felvételnek köszönheonosították az elkövetőket.

woodi filmekhez haló jeleneteket tet t zé Facebook- oldalán k Antal. A felvételeken átható, amint egy szelladékot pakolnak le a arton, majd elmenekülhelyszínéről. A drónnal videón az elkövetők aronosítható. „Nem érdeszemetelő, viszont azt ogy se ennek, se más k nincs helye a KükülEzúton szeretném az yzatnak is jelenteni a nagyon remélem, hogy átható személyek öszk és elviszik innen a szemetüket” – írta Mihálydeák.

A székelykeresztúri polgármesteri hivatalnál azonnal intézkedtek, amint értesültek az esetről – mondta el lapunknak Rafai Emi l polgármester. „ A rendőrség a felvételek alapján beazonosította a két férfit, és eljárás indult ellenük. Minden bizonnyal pénzbírságot rónak ki rájuk, valamint a zömmel háztartási és építkezési hulladékból álló szemetet is el kell majd takarítaniuk” – sorolta az elöljáró. Hozzátette, ezúton köszöni a bejelentést, és továbbra is arra ösztönzi a lakosságot, hogy ha bármi hasonlót észlelnek, jelezzék a hi- vatalnál. „Sajnos nem ritka az ilyen, nemcsak a folyóparton, hanem a városperemeken sem. Szomorú, hogy továbbra is van- nak olyan emberek, akik a szemetüket a természetbe hordják. Minden évben rendezünk medertakarítási akciókat a Küküllő mentén, és sajnos minden évben van bőven mit összegyűjteni” – fogalmazott.

Hajsza. A felvételt készítő drón elől menekülnek a szemetelők

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Romania

© PressReader. All rights reserved.